Hej, przyjaciele! Znów się widzimy!
Zaprasza was misiowy las.
Dzień będzie pełen zdarzeń i wrażeń,
więc chodźcie ze mną, bo już czas!
Zastanawialiście się, jak wygląda dzień w misiowym miasteczku?
Wybierzcie się tam razem z Misiem i jego przyjaciółmi - odwiedzicie szkołę i bibliotekę, zajrzycie do piekarni, gdzie powstają smakowite wypieki, a wieczorem czeka was kolorowy, pełen atrakcji festyn!
Poznajcie zakamarki misiowego miasteczka... I znajdźcie ponad 100 rzeczy ukrytych na ilustracjach.
Rachel Piercey to poetka, redaktorka i nauczycielka. Prowadzi pismo internetowe ,,Tyger Tyger Magazine", jest współredaktorką trzech antologii wierszy dla dzieci oraz autorką trzech tomów poezji dla dorosłych. Regularnie odwiedza szkoły podstawowe z warsztatami poetyckimi. Mieszka w Londynie.
Freya Hartas jest ilustratorką specjalizującą się w literaturze dziecięcej. W 2014 roku ukończyła z wyróżnieniem studia na wydziale ilustracji Falmouth University. Oprócz prac do cyklu o misiowym lesie ma na koncie także ilustracje do cieszącego się wielką popularnością cyklu Slow Down. Mieszka w Bristolu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2026-03-11
Tytuł oryginału: It's Busy Down in the Woods Today
Hej, przyjaciele! Jestem Miś. Siądźcie tu wszyscy koło mnie. Był sobie w lesie pewien dąb, mądry i stary ogromnie... Po raz drugi zagłębiamy się w...