Okładka książki - Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Starasz się być miła, tłumiąc złość i frustrację?

Zbyt dużo kosztuje cię robienie dobrej miły do złej gry?

Wpuszczenie do życia odrobinę ,,ciemności" może okazać się o wiele zdrowsze i przyjemniejsze niż próba tłamszenia swoich uczuć i negowania własnych pragnień.

Może już pora posłać do kąta tych, którzy zaleźli ci za skórę?Rytuały i zaklęcia zawarte w tej książce pozbawią toksycznych ludzi ich mocy i wypełnią twój świat magią. Nadszedł czas, aby przestać przejmować się tym, co myślą osoby o niskiej energii i wpuścić do wszechświata trochę chaosu.

Zamiast tkwić w negatywności i zranieniu po ciężkim rozstaniu lub doświadczeniu fałszywej przyjaźni, uruchom moc magii. Naucz się puszczać to, co ci nie służy i spraw, by w twoim życiu zaczęło się dobrze dziać.

Informacje dodatkowe o Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Black Magic: How to Be a Bad Witch

Tagi: Umysł ciało duch

Kup książkę Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę - opinie o książce

eśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z magią i czarami, ta książka będzie dla Ciebie idealnym przewodnikiem! Pamiętacie moją wcześniejszą polecajkę „Sekretnik współczesnej czarownicy” ? Jeśli przypadła Wam do gustu, to „Czarna magia” będzie kolejną świetną propozycją do Waszej biblioteczki.

Ta książka to nie tylko wstęp do świata magii, ale także podróż w głąb siebie. Skupia się na sile własnego egoizmu i co ważne, pokazuje, że zdrowy egoizm to coś zupełnie naturalnego i wartościowego. Choć nie wyczerpuje wszystkich aspektów magicznych praktyk, to stanowi doskonałe kompendium wiedzy dla każdego, kto chce zgłębić tajniki mistycyzmu i odnaleźć własną ścieżkę.

Mroczna, intrygująca, pełna inspiracji „Czarna magia” to książka, którą warto mieć w swojej kolekcji. Jeśli chcesz lepiej zrozumieć magię i jej wpływ na codzienne życie, koniecznie po nią sięgnij! ✨

Avatar użytkownika - yoloczytam
yoloczytam
Przeczytane:2025-02-01, Przeczytałem,

Lily Hart w książce "Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" zaprosiła mnie w niezwykłą podróż do świata magii, samopoznania i odzyskiwania kontroli nad własnym życiem. Autorka pisze w sposób przystępny i ciepły, sprawiając, że czytając jej słowa, odniosłam wrażenie, jakby zwracała się bezpośrednio do mnie. To sprawia, że lektura staje się nie tylko pouczająca, ale i intymna, niemal terapeutyczna.

Czy wierzysz w magię? Jeśli tak, ta książka jest dla ciebie. Jeśli nie - po jej przeczytaniu możesz spojrzeć na ten temat z zupełnie nowej perspektywy. Hart nie skupia się na stereotypowym obrazie czarownicy znanym z popkultury. Zamiast tego proponuje zestaw praktycznych rytuałów i zaklęć, które mają na celu ochronę przed negatywną energią oraz wzmocnienie pewności siebie i siły wewnętrznej.

"Moim celem jest uczynić cię śmiałą, bezwstydną i rozkosznie samolubną" - pisze autorka, podkreślając, że magia, którą opisuje, nie służy do krzywdzenia innych, lecz do obrony własnych granic i dbania o siebie. W świecie, w którym często tłumimy złość, frustrację i zmuszamy się do bycia miłymi kosztem własnego dobrostanu, ta książka daje pozwolenie na stawianie siebie na pierwszym miejscu. Nie chodzi o zemstę czy destrukcję, ale o uświadomienie sobie własnej wartości i odcięcie się od toksycznych ludzi.

Jednym z największych atutów książki jest jej praktyczność. Hart nie ogranicza się do teorii, lecz podaje konkretne metody, jak odbijać złą energię i zwracać ją do nadawcy. Pokazuje, jak odcinać się od negatywnych wpływów i jak kreować życie pełne mocy i spokoju. Każdy, kto kiedykolwiek zmagał się z toksycznymi relacjami, fałszywymi przyjaźniami czy bolesnymi rozstaniami, znajdzie w tej książce wsparcie oraz narzędzia do odzyskania równowagi.

,,Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" to książka, która inspiruje do zmiany myślenia i zachęca do pracy nad sobą. Hart przypomina, że w każdym z nas drzemie siła, którą warto uwolnić.

Wystarczy tylko sięgnąć po magię - niekoniecznie dosłownie, ale jako metaforę życia w zgodzie ze sobą. To lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy pragną przestać tłumić swoje emocje i odzyskać kontrolę nad własnym losem.

Obudź w sobie Wiedźmę!

Ta książka pokazała mi nowe spojrzenie na siebie i otaczający świat.

Chodzi o to by się nie bać i przeć do przodu.

Każdy nowy dzień jest nowym początkiem i nową możliwością na coś dobrego.

Na coś co Wszechświat nam przesyła i pokazuje, że jesteśmy warci. Oczywiście bez wiary w siebie i w swoje możliwości nie jesteśmy w stanie wykreować nic dobrego. Nasze myśli i postanowienia uczestniczą w naszej drodze na tym świecie. Każdy z Nas kreuje swoją przyszłość, ale trzeba pamiętać, że coś już jest dla nas zaplanowane. Coś co do nas jest już w drodze i możemy w tym pomóc bądź przeszkodzić.

Ważne jest by o tym pamiętać. Nie zawsze jesteśmy na górze, jak to w życiu bywa - "raz na wozie, raz pod wozem". Zmierzam do tego spojrzeć na siebie samego w pozytywnym znaczeniu, nie tylko krytycznym. Najlepiej to potrafimy się krytykować, że coś jest nie tak jak powinno być. Nie taka cera, nie takie włosy, nie taka sylwetka, nie te oczy, nie ten charakter, nie te słownictwo. Ciągle tylko krytycyzm. A gdzie radość z tego, że żyjemy? Z tego, że jesteśmy zdrowi, mamy dwie ręce i nogi? Z tego, że jesteśmy samodzielni?

Zapomnieliśmy o tym, że powinniśmy się cieszyć z małych rzeczy, wierzyć w siebie i w swoje możliwości.

Autorka przedstawia nam kilka punków o których zapomnieliśmy w pogoni za pracą i dobrobytem. Zapomnieliśmy o tym by nie porównywać się aż tak do innych osób. Każdy w życiu ma innych start i wyrusza na podróż swojego życia w innych warunkach, z innymi predyspozycjami.

Każdy goni za czymś innym. W większości osób jest tak, że dobro innych góruje nad nim samym, a to nie tak powinno wygladać. Autorka pokazuje nam o czym zapomnieliśmy i co powinniśmy zrobić, by wrócić do równowagi życiowej, która jest najważniejsza.

Powinniśmy pamiętać o sobie i zawalczyć o swoje dobro, obfitość i spełnienie. Nie zapominając o tym co jeszcze dobrego jest w drodze do Ciebie samego. Co przygotował Wszechświat i być wdzięcznym każdy dzień.

Każdy z Nas jest wart chwili odpoczynku i zadbania o siebie. Zapomnienia chwilowego o problemach życiowych i "wyłączenia się".

Do kilku rad, pomocy i zaklęć sama zastosuję się w przyszłości i będę je miała na uwadze, by moje życie i świat wokół stał się lepszy i przyjemniejszy.