Okładka książki - Czary i czarty polskie oraz Wypisy czarnoksięskie i Czarna msza

Czary i czarty polskie oraz Wypisy czarnoksięskie i Czarna msza

"Czary i czarty polskie" są dziełem bibliofila, zamiłowanego w poznawaniu dziejów kultury, a jej kuriozów i osobliwości specjalnie. Z dość obszernej literatury dzieł dotyczących czarów powypisywał autor miejsca najciekawsze. Przedmowa, ilustrująca dzieje czarownic i zabobonu w Polsce, same zaś "Wypisy czarnoksięskie" są próbą antologii polskiej literatury magicznej i zawierają przedruki z dzieł arcyrzadkich, stanowiących najczęściej białe kruki, a przez to szerszemu ogółowi bądź wcale, bądź bliżej nie znanych. Książka jest zbiorem faktów i obrazów z historii czarnoksięstwa w Polsce.

Informacje dodatkowe o Czary i czarty polskie oraz Wypisy czarnoksięskie i Czarna msza:

Wydawnictwo: Iskry
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-244-01-284

Kup książkę Czary i czarty polskie oraz Wypisy czarnoksięskie i Czarna msza

Czary i czarty polskie oraz Wypisy czarnoksięskie i Czarna msza - opinie o książce

Avatar użytkownika - Sieciech
Sieciech
Przeczytane:2013-10-09, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Świetna książka dodatkowo opatrzona niesamowitymi grafikami. Wspaniale prezentuje się na półce :)
101 bajek. Słoń Trąbalski. 101 bajek
Julian Tuwim0
Okładka ksiązki - 101 bajek. Słoń Trąbalski. 101 bajek

Książeczki z serii 101 Bajek zostały opracowane z myślą o najmłodszych wielbicielach wielkiej literatury. Każda książeczka opowiada wierszem jedną bajkę...

Wiersze dla dzieci Klasyka dziecięca
Julian Tuwim0
Okładka ksiązki - Wiersze dla dzieci Klasyka dziecięca

Klasyczne wiersze Juliana Tuwima dla namłodszych, ilustracje przedstawiającą ich interpretacje przez najmłodsze pokolenie polskich ilustratorów. Przedstawiamy...