Okładka książki - Czas na reset. Jak zmienić to, co nie działa

Czas na reset. Jak zmienić to, co nie działa

Czy twój zespół tkwi w stagnacji? Czujesz wypalenie i frustrację, bo mimo wysiłku efekty są niewystarczające?

Dan Heath pokazuje, że zmiana nie musi oznaczać rewolucji ani ogromnych nakładów. Kluczem jest znalezienie ,,punktów nacisku" - miejsc, w których odrobina wysiłku daje nieproporcjonalnie duże rezultaty - i przemyślane rozmieszczenie zasobów, aby maksymalizować efekty działań.

W książce znajdziesz strategie, które pozwalają:

szybciej wprowadzać zmiany w zespołach i organizacjach eliminować marnotrawstwo energii i działania, które nie przynoszą rezultatów zwiększać motywację i zaangażowanie pracowników pokonywać opór, przywiązanie do starych przyzwyczajeń i biurokrację.

Heath opisuje przykłady z życia firm, szpitali, bibliotek oraz kampanie społecznych i na ich podstawie pokazuje, że zmiana jest możliwa dla każdego, kto wie, gdzie i jak działać.

Czas na reset to przewodnik dla liderów, menedżerów i przedsiębiorców i wszystkich, którzy chcą odzyskać kontrolę, energię i realny postęp - przy tych samych ludziach i zasobach, ale z nowymi efektami.

Wczoraj kręciliśmy się w kółko. Dziś - resetujemy i ruszamy naprzód.

Informacje dodatkowe o Czas na reset. Jak zmienić to, co nie działa:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2026-04-10
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Reset: How to Change What's Not Working

Tagi: Biznes i zarządzanie Zarządzanie i techniki zarządzania Zarządzanie jakością Zarządzanie czasem Zarządzanie projektami

Kup książkę Czas na reset. Jak zmienić to, co nie działa

Dan Heath0
Okładka ksiązki - Decydujące momenty. Jak budować doświadczenia, które mogą zmieniać, poruszać i motywować

Nie ulega kwestii, że oceniając nasze doświadczenia, nie wyciągamy średniej z wrażeń, jakich doznajemy minuta po minucie. Pamiętamy raczej momenty flagowe:...

Pstryk. Jak zmieniać, żeby zmienić [2022]
Dan Heath0
Okładka ksiązki - Pstryk. Jak zmieniać, żeby zmienić [2022]

PROSTE REGUŁY, KTÓRE ZMIENIĄ TWOJE ŻYCIE Bez względu na to, czy zamierzasz tylko uporządkować biurko czy zmienić świat. Poznaj metodę, dzięki której: ...