Okładka książki - Czyściec w wizjach mistycznych

Czyściec w wizjach mistycznych

Ks. Marcello Stanzione przedstawia świadectwa kobiet – świętych, błogosławionych, sług Bożych, zmarłych w opinii świętości mistyczek, stygmatyczek i mistrzyń duchowych, które doświadczyły wizji czyśćca i pozostawiły nam wstrząsające świadectwa swych przeżyć.

W książce opisano doświadczenia, które przekazały nam m.in.: św. Siostra Faustyna, św. Anna Schäfer, św. Weronika Giuliani, św. Małgorzata Maria Alacoque, św. Teresa z Avila, św. Katarzyna z Genui, św. Franciszka Rzymianka, św. Katarzyna ze Sieny, św. Brygida Szwedzka, św. Elżbieta Portugalska, św. Gertruda z Helfty, bł. Anna Katarzyna Emmerich, bł. Elżbieta Canori Mora, Luiza Piccareta, Jadwiga Carboni, siostra Józefa Menendez, Maria Simma, Natuzza Evolo, Teresa Musco.

Ich autentyczne i wiarygodne świadectwa spotkań z duszami czyśćcowymi potwierdzają nauczanie Kościoła o tajemnicy czyśćca, które autor przypomina na kartach tej książki.

Informacje dodatkowe o Czyściec w wizjach mistycznych:

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-7864-141-4
Język oryginału: włoski
Tłumaczenie: Jacek Partyka

Kup książkę Czyściec w wizjach mistycznych

ks. Marcello Stanzione0
Okładka ksiązki - Św. Michał Archanioł. Na podstawie przesłań otrzymanych przez Salvatore Valentiego

ŚWIĘTY MICHAŁ - ANIOŁ CZASÓW OSTATECZNYCH Czy św. Michał jest Aniołem Stróżem papieża i przewodnikiem zmarłych dusz? Dlaczego nazywa się go ,,aniołem...

Kalendarz 2025 - Rok z ojcem Dolindo. Panie Jezu, zdaję się na Ciebie
ks. Marcello Stanzione0
Okładka ksiązki - Kalendarz 2025 - Rok z ojcem Dolindo. Panie Jezu, zdaję się na Ciebie

Zacznij każdy dzień z inspiracją od ks. Dolindo! Nasz kalendarz to nie tylko praktyczny terminarz, ale również źródło codziennych refleksji opartych...

Opad
Opad