Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.
Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2025-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 32
Ekoludki z Zielonej Planety, czyli świat ludzi widziany oczami niezwykłych istot! Mądra, niezwykle przyjazna seria edukacyjna o tematyce ekologicznej...
To już trzeci tom serii Anielscy z Niebieskiego. Tym razem bohaterką jest Otylka, bardzo grzeczna i schludna anielinka. W poprzednim roku szkolnym otrzymała...