Okładka książki - Dom płonącej szadzi

Dom płonącej szadzi

Tom 5 cyklu Królestwo wron

UDAWAJ, ŻE ZARĘCZYŁAŚ SIĘ Z KRÓLEM LODU, BY WCIĄGNĄĆ WROGA W ZASADZKĘ.
PO UJĘCIU NIEPRZYJACIELA ZERWIJ ZARĘCZYNY.
CO MOŻE PÓJŚĆ NIE TAK?

Gdybym była śmiertelna, epitafium na moim nagrobku brzmiałoby: „Tu spoczywa Isla Ríhbiadh, najdroższa córka Fallon i Lorcana, księżniczka koronna Luce, gamoń jakich mało”. Na szczęście jestem nieśmiertelną zmiennokształtną oraz czarownicą, więc niezliczone potknięcia nie doprowadziły do mojego przedwczesnego zgonu. Jeszcze.

Kiedy po kolejnej gafie ląduję w prywatnej saunie nagiego i nadzwyczaj drażliwego króla Faerie, obawiam się, że ten Glaceńczyk o szpiczastych uszach pogrzebie moje zwłoki głęboko pod twardym lodem. Tymczasem on proponuje mi małżeństwo.

Nasze zaręczyny to czysto strategiczne posunięcie. Mają stanowić jedynie element zasadzki na nienawidzących zmiennokształtnych wrogów króla Konstantina. On nie szuka miłości, a ja nie zamierzam zakochać się w mężczyźnie, który nie jest mi przeznaczony. Tworzymy więc jedynie solidny sojusz.

Oczywiście, byłam głupia, że w ogóle tak pomyślałam. Przecież nic, co robię, nie idzie po mojej myśli. To, co z początku wydaje się przyjacielskim fortelem, stopniowo przeobraża się w niebezpieczną grę – taką, w której zacierają się granice między intrygą a pożądaniem, między dziecięcymi fantazjami a realiami dorosłości, między Królem Lodu a mną.

Informacje dodatkowe o Dom płonącej szadzi:

Wydawnictwo: Nowe Strony
Data wydania: 2026-03-31
Tytuł oryginału: House of Burning Frost
Język oryginału: Angielski

Kup książkę Dom płonącej szadzi

Dziecko Elizjum
Olivia Wildenstein 0
Okładka ksiązki - Dziecko Elizjum

Za dziewięćdziesiąt dwa dni opierzone wyrostki łączące mnie z moim ludem w końcu odpadną. Nie będę za wami tęsknić, drogie skrzydełka. Celeste spędziła...

Dom Wzburzonych Wód
Olivia Wildenstein0
Okładka ksiązki - Dom Wzburzonych Wód

Zanurz się w historii bohaterów znanych z Królestwa Wron, bestsellerowej serii Olivii Wildenstein. Historia Cathala rozgrywa się tuż po wydarzeniach z...

Opad
Opad