Okładka książki - Dom złamanych obietnic

Dom złamanych obietnic

Tom 3 cyklu Trylogia Nadziei

KAŻDA ŚCIEŻKA, KTÓRĄ OBIERAMY, PROWADZI NAS TAM, GDZIE POWINNIŚMY BYĆ, NAWET JEŚLI NIE OD RAZU WSZYSTKO ROZUMIEMY

Ludziom się wydaje, że po każdej burzy wychodzi słońce i kiedy ucichną grzmoty, wszystko będzie dobrze. Nic bardziej mylnego. Wichura, pioruny i deszcze przynoszą przecież szkody, które można ocenić dopiero wtedy, kiedy żywioł się uspokoi. Wówczas widać, co przetrwało, a czego nie da się już uratować.

W przypadku Haydena straty są ogromne. Gdy kolejny członek rodziny oddaje mu część siebie, chłopak wpada w ciemną dziurę bez dna. Przepełniony poczuciem winy i złością, dopuszcza się słów, które wystawiają na próbę jego relacje z przyjaciółmi, przede wszystkim z Jane. Dziewczyna w milczeniu znosi bezwzględność Haydena w trudnym dla niego czasie, obdarza go miłością, kawałek po kawałku, zapominając o swoich potrzebach. I zamiast rozkwitać u jego boku – więdnie.

Henderson wie, że Jane z niego nie zrezygnuje, jeśli on tego nie przerwie. Dręczony wyrzutami sumienia, robi rzecz, która w tamtym momencie wydaje mu się jedynym słusznym rozwiązaniem. I nikt nawet nie próbuje go powstrzymać.

Kontynuacja "Przystani lepszego jutra" i "Miasta pogrzebanych nadziei"

Informacje dodatkowe o Dom złamanych obietnic:

Wydawnictwo: BeYA
Data wydania: 2025-06-18
Kategoria: Dla młodzieży

Kup książkę Dom złamanych obietnic

The Wave
Monika Rutka0
Okładka ksiązki - The Wave

Czasami musimy robić złe rzeczy, aby przetrwać. Ale czy to oznacza, że jesteśmy złymi ludźmi?   Brighton, Wielka Brytania, rok 1950 Młody weteran wojenny...

Spark
Monika Rutka0
Okładka ksiązki - Spark

Nowe miejsce, nowy dom, nowi ludzie... i uśpione demony przeszłościElizabeth Parker zostawia słoneczne kalifornijskie plaże, w samym środku roku szkolnego...