Okładka książki - Dziewczyna na jedną noc

Dziewczyna na jedną noc

Tom 3 cyklu Nie pasujemy do siebie

Owen nie chciał przyjąć do wiadomości, że ta historia nie będzie miała dalszego ciągu. Że wszystko skończy się na jednej cudownej nocy. Zaczęło się od tego, że niczym rycerz na białym koniu wyratował tajemniczą piękność z opresji. Zamiast podziękowań jednak usłyszał od niej, że jest dupkiem. Nim zdołał ochłonąć z irytacji, dziewczyna w ramach przeprosin zaprosiła go na drinka. A potem wylądowali w łóżku. I ta noc... nigdy nie przeżył nic równie pięknego!

Rano Devyn zniknęła z jego łóżka i z jego życia. Owen nie potrafił przestać o niej myśleć. Chciał ją mieć przy sobie, ale ona nie zostawiła mu nawet numeru telefonu. Owen powoli przyzwyczajał się do myśli, że już jej nigdy nie zobaczy. Któregoś dnia zapukał do pewnych drzwi i... zupełnie nieoczekiwanie stanął twarzą w twarz z Devyn.

Był jednym z właścicieli mieszkania, które wynajmowała matka dziewczyny. Ponieważ sąsiedzi skarżyli się na rodzinę, przyszedł rozmówić się z najemczynią. I zamiast niej zastał Devyn, ale ona nie chciała mieć z nim więcej nic wspólnego. A to był dopiero pierwszy wstrząs, który targnął poukładanym światem Owena.

Czasami nawet najcudowniejsza noc kończy się tak samo...

Informacje dodatkowe o Dziewczyna na jedną noc:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-06-17
Tytuł oryginału: The Rules of Dating My One-Night Stand
Język oryginału: Polski
Tłumaczenie: Wojciech Białas

Kup książkę Dziewczyna na jedną noc

Dziewczyna na jedną noc - opinie o książce

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2025-10-30, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

„Dziewczyna na jedną noc” Penelope Ward & Vi Keeland  to gorący, współczesny romans, który stanowi trzecią część serii „The Law of Opposites Attract”, ale może być czytany jako osobna historia.

💘 Przypadkowe spotkanie i… eksmisja? Owen i Devyn spędzają razem niesamowitą noc, po której Devyn znika bez śladu. Wyobraźcie sobie ich zdziwienie, gdy kilka dni później spotykają się ponownie. Okazuje się, że Owen jest jednym z właścicieli kamienicy, a Devyn lokatorką, którą ma… wyrzucić na bruk! 😱
Skomplikowane życie Devyn, która nie jest w Nowym Jorku dla przyjemności. Przyjechała opiekować się swoimi nastoletnim rodzeństwem, porzuconym przez matkę. Jej życie jest pełne wyzwań i nie szuka związku.  Uparty i czuły Owen mimo początkowych trudności  nie poddaje się. Jego determinacja, by zdobyć serce Devyn, i wsparcie, którego jej udziela, czynią go naprawdę słodkim i uwodzicielskim bohaterem 😍

✅️ Zalety książki to  niesamowita chemia. Iskry między Owenem a Devyn skrzą się od ich pierwszego spotkania, a napięcie erotyczne rośnie z każdą stroną 🔥 Emocjonalna głębia.  Książka to nie tylko gorący romans. Autorki przemyciły wątki porzucenia, trudnego dzieciństwa i odpowiedzialności rodzinnej, co nadaje historii prawdziwej wagi i wzrusza 😢
Niespodziewane zwroty akcji. Gdy wydaje się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, pojawiają się zaskakujące zwroty akcji (m.in. wątek niespodziewanej ciąży), które trzymają w napięciu i uniemożliwiają odłożenie książki! 🙈 Przepiękna przyjaźń. Dynamika między Owenem a jego przyjaciółmi z kamienicy jest pełna żartów i wsparcia, co wprowadza do książki lekkość i wspaniałe poczucie wspólnoty.

🚫 Ewentualne wady. Dla osób, które czytają dużo romansów, pewne elementy fabuły mogą wydać się nieco przewidywalne.  Książka zawiera sceny o wyraźnie seksualnym charakterze i podejmuje trudne tematy, takie jak toksyczne relacje czy przemoc emocjonalna, co może nie odpowiadać każdemu czytelnikowi ⚠️

Czytając tę historię, doświadczyłam całej gamy emocji.  Uśmiech na twarzy 😊 podczas zabawnych, lekkich scen i romantycznych gestów Owena. Wzruszenie 🥰 na widok jego oddania i troski o Devyn i jej rodzeństwo. Napięcie i zaskoczenie 😮 gdy autorki zaserwowały kolejne, nieprzewidziane zwroty akcji. Ulga i poczucie spełnienia 😌  gdy para przetrwała wszystkie burze i zbudowała swoje szczęśliwe zakończenie ❤️

„Dziewczyna na jedną noc” to porywająca i emocjonalna opowieść, która idealnie łączy w sobie namiętność, humor i wzruszenie. To książka, którą czyta się jednym tchem, a Owen na długo zostanie  w moim sercu i pamięci 💖

Moja ocena: 10/10🌟

Gorąco polecam ją wszystkim miłośniczkom romansów!

BRUNETTE BOOKS

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2025-08-29, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

Trzeci tom cyklu o czwórce przyjaciół, właścicielach kamienicy, którzy przeżywają kolejne wzloty i upadki. Tym razem bliżej poznajemy Owena. Książka jest fajną i lekką propozycją nadającą się zarówno na lato, jak i na nadchodzącą jesień, to zabawna ale zarazem poruszająca trudne i ciekawe tematy komedia romantyczna, która bardzo mi się podobała.

Owen przez zupełny przypadek poznaje Devyn, kobietę zagubioną, która zgubiła telefon, ten przypadek zaowocował jedną wspólnie spędzoną nocą, po której dla mężczyzna jednak miał nadzieję na coś więcej. Kolejne przypadki, które można już nazwać przeznaczeniem, coraz bardziej wprowadzają go w trudną i skomplikowaną rzeczywistość dziewczyny, która zamieszkała w jego kamienicy pod nieobecność toksycznej matki. Oboje coraz bardziej zaczynają doceniać własne towarzystwo, kiedy okazuje się, że Devyn jest w ciąży Owen się cieszy, ku przerażeniu jego wybranki, która zrzuca na niego przysłowiową bombę.

Polubiłam się z tą serią już od pierwszego tomu, dlatego też wyczekiwałam tej części, jednak ilość współpraca niestety ogranicza mi czytanie swoich prywatnych egzemplarzy książek, ale w końcu też udało mi się zabrać za tę historię, która podobnie jak poprzednie, wciągnęła mnie już od samego początku. Co mi się najbardziej podoba, to to że autorki w każdej kolejnej książce poruszają inne i nowe motywy czy wątki. Tutaj dostarczyły mam wrażeń poprzez jedno nocną przygodę, przypadek zmieniający się w przeznaczenie, motyw toksycznej matki, czegoś na kształt miłosnego trójkąta, opieki na młodszym rodzeństwem, niespodziewanej ciąży, w tym wszystkim pojawiają się zarówno trudne jak i kontrowersyjne tematy, które nadają powieści napięcia, niepewności czy delikatnego pazura. Obok tych tematów pojawia się oczywiście gorący ale mega skomplikowany romans, ta relacja przeżywa zdecydowanie więcej upadków niż wzlotów, jednak ta tendencja trwa tylko do czasu, pojawia się też całkiem sporo elementów komediowych, które rozluźniają napięcie i pozwalają się cieszyć ciekawą, zmienną i intensywną historią.

Polubiłam się z głównymi bohaterami, oboje byli nieco zagubieni, ale Devyn bardzo trudno jest jednoznacznie określić, choć jej zachowanie czasami mnie irytowało, ale poznając ją lepiej, można ją usprawiedliwić. Z kolei Owen niejednej czytelniczce skradnie serce, to świetny kandydat na książkowego męża, naprawdę można się nim zachwycać, bo jego postawa i determinacja jest imponująca. Kibicowałam tej relacji, miałam wiele obaw, ale do samego końca wierzyłam, że wszystko dobrze się ułoży, ale uwierzcie na słowo, autorki tutaj mąciły aż miło.

Fabuła była prosta, lekka i przyjemna, książkę czytało mi się bardzo dobrze i szybko. Całkowicie poddałam się lekturze, której akcja rozwijała się w fajnym tempie, a ja płynęłam wraz z kolejnymi wydarzeniami, aferami, dramatami i zwrotami akcji, by dotrzeć do końca, który pomimo tego, że był uroczy to wzbudził we mnie poczucie niedosytu, aż chciałabym żeby było coś więcej na temat tej parki. Pozostaje mi czekać na kolejny tom przygód tej szalonej paczki, bo w końcu został tam tylko jeden singiel. Książkę polecam, to lektura dla każdego, na każdą porę dnia czy roku, przy której można dobrze spędzić czas i świetnie się bawić.