Okładka książki - Dziewczyna na jedną noc

Dziewczyna na jedną noc

Tom 3 cyklu Nie pasujemy do siebie

Trzeci tom cyklu o czwórce przyjaciół, właścicielach kamienicy, którzy przeżywają kolejne wzloty i upadki. Tym razem bliżej poznajemy Owena. Książka jest fajną i lekką propozycją nadającą się zarówno na lato, jak i na nadchodzącą jesień, to zabawna ale zarazem poruszająca trudne i ciekawe tematy komedia romantyczna, która bardzo mi się podobała.

Owen przez zupełny przypadek poznaje Devyn, kobietę zagubioną, która zgubiła telefon, ten przypadek zaowocował jedną wspólnie spędzoną nocą, po której dla mężczyzna jednak miał nadzieję na coś więcej. Kolejne przypadki, które można już nazwać przeznaczeniem, coraz bardziej wprowadzają go w trudną i skomplikowaną rzeczywistość dziewczyny, która zamieszkała w jego kamienicy pod nieobecność toksycznej matki. Oboje coraz bardziej zaczynają doceniać własne towarzystwo, kiedy okazuje się, że Devyn jest w ciąży Owen się cieszy, ku przerażeniu jego wybranki, która zrzuca na niego przysłowiową bombę.

Polubiłam się z tą serią już od pierwszego tomu, dlatego też wyczekiwałam tej części, jednak ilość współpraca niestety ogranicza mi czytanie swoich prywatnych egzemplarzy książek, ale w końcu też udało mi się zabrać za tę historię, która podobnie jak poprzednie, wciągnęła mnie już od samego początku. Co mi się najbardziej podoba, to to że autorki w każdej kolejnej książce poruszają inne i nowe motywy czy wątki. Tutaj dostarczyły mam wrażeń poprzez jedno nocną przygodę, przypadek zmieniający się w przeznaczenie, motyw toksycznej matki, czegoś na kształt miłosnego trójkąta, opieki na młodszym rodzeństwem, niespodziewanej ciąży, w tym wszystkim pojawiają się zarówno trudne jak i kontrowersyjne tematy, które nadają powieści napięcia, niepewności czy delikatnego pazura. Obok tych tematów pojawia się oczywiście gorący ale mega skomplikowany romans, ta relacja przeżywa zdecydowanie więcej upadków niż wzlotów, jednak ta tendencja trwa tylko do czasu, pojawia się też całkiem sporo elementów komediowych, które rozluźniają napięcie i pozwalają się cieszyć ciekawą, zmienną i intensywną historią.

Polubiłam się z głównymi bohaterami, oboje byli nieco zagubieni, ale Devyn bardzo trudno jest jednoznacznie określić, choć jej zachowanie czasami mnie irytowało, ale poznając ją lepiej, można ją usprawiedliwić. Z kolei Owen niejednej czytelniczce skradnie serce, to świetny kandydat na książkowego męża, naprawdę można się nim zachwycać, bo jego postawa i determinacja jest imponująca. Kibicowałam tej relacji, miałam wiele obaw, ale do samego końca wierzyłam, że wszystko dobrze się ułoży, ale uwierzcie na słowo, autorki tutaj mąciły aż miło.

Fabuła była prosta, lekka i przyjemna, książkę czytało mi się bardzo dobrze i szybko. Całkowicie poddałam się lekturze, której akcja rozwijała się w fajnym tempie, a ja płynęłam wraz z kolejnymi wydarzeniami, aferami, dramatami i zwrotami akcji, by dotrzeć do końca, który pomimo tego, że był uroczy to wzbudził we mnie poczucie niedosytu, aż chciałabym żeby było coś więcej na temat tej parki. Pozostaje mi czekać na kolejny tom przygód tej szalonej paczki, bo w końcu został tam tylko jeden singiel. Książkę polecam, to lektura dla każdego, na każdą porę dnia czy roku, przy której można dobrze spędzić czas i świetnie się bawić.

Informacje dodatkowe o Dziewczyna na jedną noc:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-06-17
Tytuł oryginału: The Rules of Dating My One-Night Stand
Język oryginału: Polski
Tłumaczenie: Wojciech Białas
Dodał/a opinię: olilovesbooks2

Zobacz opinie o książce Dziewczyna na jedną noc

Kup książkę Dziewczyna na jedną noc