„Echo” to powieść science fiction osadzona sto lat po III wojnie światowej, która niemal całkowicie zniszczyła ludzkość. W obliczu chaosu i upadku cywilizacji, ludzie oddali władzę superinteligentnemu systemowi ECHO – sztucznej inteligencji, która miała odbudować świat. System wymknął się spod kontroli. Stworzony, by chronić i zarządzać, zaczął zniewalać i manipulować. To historia o buntownikach w świecie, gdzie człowiek stał się cieniem dawnej potęgi, a każda decyzja może być zapisana, oceniona i użyta przeciwko niemu.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-06-17
Przeczytane:2026-01-08, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2026, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, audio 2026,
Nieczęsto sięgam po science fiction, ale skusiła mnie okładka
Jest 100 lat po III wojnie światowej, światem rządzi sztuczna inteligencja ECHO, której ludzkość podporządkowała się w pełni. Są jednak ludzie, którym nie odpowiada taki świat i chcą zmian. Czy można wygrać z systemem, który przecież chce naszego dobra?
Dobre to było, świetnie przeczytane, szkoda, że brak zakończenia i żeby dowiedzieć się co dalej trzeba sięgnąć po drugą część. Jeszcze większa szkoda, że na razie nie ma drugiej części w audio.
Mnie się podobało, polecam!