Okładka książki - Edukacja małego dziecka. Tom 19. Potencjał edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej w kontekście współczesnego świata: doświadczenia i perspektywy

Tom 19 serii Edukacja małego dziecka, zatytułowany Potencjał edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej w kontekście współczesnego świata: doświadczenia i perspektywy, prezentuje kolejne rozważania teoretyczne i praktyczne nad współczesnymi problemami rozwoju twórczego dziecka.

Publikacja skupia się na potencjale edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej w zmieniającej się rzeczywistości. Podkreśla, że szkoła powinna przygotowywać dzieci do przyszłości - rozwijać ich samodzielność, ciekawość, zdolność uczenia się przez całe życie oraz wspierać je w kluczowym okresie intensywnego rozwoju.

Informacje dodatkowe o Edukacja małego dziecka. Tom 19. Potencjał edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej w kontekście współczesnego świata: doświadczenia i perspektywy:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2025-12-22

Tagi: Materiały dydaktyczne dla nauczyciela Przedszkola Psycholog/pedagog szkolny arteterapia Materiały edukacyjne For people with learning / communication difficulties

Kup książkę Edukacja małego dziecka. Tom 19. Potencjał edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej w kontekście współczesnego świata: doświadczenia i perspektywy

Nasz wielki Donald
Okładka ksiązki - Nasz wielki Donald

Niezwykła kariera Kaczora Donalda rozpoczęła się w 1934 roku występem w animacji ,,Mądra kurka", w której ubrany w marynarski strój tańczył i śpiewał na...

Kolorowanki na cztery pory roku. Koniki i kucyki
Okładka ksiązki - Kolorowanki na cztery pory roku. Koniki i kucyki

Pora szykować kredki! Wyrusz w niezwykłą podróż do cudownego, tęczowego świata koni i kucyków. Koloruj, przyklejaj naklejki i poznaj te urocze zwierzaki...