Okładka książki - End of the Road

End of the Road

W górskim miasteczku Hideout życie toczy się swoim powolnym rytmem. Dla jednych stanowi bezpieczną przystań, a dla innych przystanek w drodze do hałaśliwego kurortu górskiego.

Dla Aradii z kolei jest miejscem, w którym zrodziły się jej najlepsze, dziecięce wspomnienia. Dziewczyna po skończeniu studiów postanawia pojechać do dziadka, by znów poczuć klimat, do którego tęskniła przez lata spędzone w wielkim mieście.

Planuje spędzić u niego rok, po czym zadecyduje, jaką drogę życiową wybrać. W tym czasie ma pomóc mu w małym sklepie budowlanym. Wszystko wydaje się proste do momentu, gdy dziadek prosi ją, by zawiozła paczkę z narzędziami do domu na końcu leśnej drogi.

Logan Shaw mieszka w Hideout od zawsze. Poza kilkuletnią przerwą, kiedy nikt nie wiedział, co stało się z młodym chłopakiem.

Z biegiem lat oraz życiowych dramatów z uśmiechniętego i życzliwego nastolatka stał się mrukliwym i nieprzyjaznym mężczyzną. Choć cała żeńska część miasteczka wzdycha na jego widok, ten pozostaje obojętny na zaloty miejscowych kobiet.

Mieszka z dala od zgiełku, a jego życie wydaje się poukładane, stabilne i spokojne. Wszystko jednak się zmieni, gdy w progu jego domu stanie młoda dziewczyna z wielką skrzynią z narzędziami.

Informacje dodatkowe o End of the Road:

Opinie o książce - End of the Road

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2026-03-09, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2026, Mam,
Tej pani chyba nie muszę przedstawiać, bo jak śledzicie moje bookmedia, to książki od Mistowej pojawiają się na nich regularnie. Tak wiec mamy i koleją świetną pozycję, która skradła mi serce. Tutaj wam powiem, że nie ma lepszego uczucia niż to gdy po kilku, kilkunastu miesiącach jak historia znikła z wattpada (gdzie oczywiście ją czytałam) gdy czyta się ją ponownie tym razem w wersji papierowej, to wywołuje niemal te same emocje co wtedy, i nawet w tym samym momencie mi łzy pociekły... myślę, że lepszej rekomendacji nie trzeba. Górskie miasteczko Hideout, miasteczko, w którym od lat życie toczy się swoim rytmem, bez wielkich wychyleń od normy. Dla Aradii jest to miejsce, w którym dorastała, które trwale zakorzeniło się w jej wspomnieniach, gdzie czuła się kochana a życie było jakieś lepsze i prostsze. Po skończeniu studiów i nieprzyjemnych dla siebie wydarzeniach postanawia odwiedzić to miejsce, planuje spędzić tam rok, w ciągu którego ma sobie wszystko poukładać i zdecydować co dalej. Rozpoczyna pracę w sklepie dziadka, a jednym z jej pierwszych zadań jest dostawa do domu na końcu leśnej drogi, a tam spotyka Logana. Mężczyzna nie robi dobrego pierwszego wrażenie, a Aradia dopiero później dowiaduje kim jest gburowaty nieznajomy, jak się okazuje ich ścieżki już kiedyś się skrzyżowały. Dwie zagubione dusze spotkały się na końcu drogi i muszą zdecydować co dalej. Kolejna emocjonalna przygoda w najlepszym stylu. Znajdziecie tutaj
Avatar użytkownika - pesciorka
pesciorka
Przeczytane:2026-03-11, Ocena: 5, Przeczytałem, 2026,
,,End of the Road" to historia o młodej dziewczynie Aradii, która właśnie skończyła studia, rozstała się z chłopakiem i przyjeżdża do małego miasteczka do dawno nie widzianego dziadka, chce dać sobie czas by zastanowić się nad swoją przyszłością.I opowieść o mężczyźnie, który nadal czuje się nastolatkiem uwięzionym w sierocińcu, gdzie przemoc wobec niego go złamała i już nie potrafi żyć normalnie, żyje jak zaszczute zwierzę w domu na końcu leśnej drogi.Czy drogi tych dwojga się zejdą?Książka jest czymś więcej niż romansem, jest to historia ze zmaganiem się z traumą. Logan Shaw jako nastolatek po wypadku trafił do sierocińca, gdzie był okrutnie traktowany, wziął na siebie wszystkie kary innych dzieci, ratował je jednak sam poszedł na emocjonalne dno. Jako dorosły otoczył się murem tak szczelnym, że nikogo nie dopuszczał do siebie.Czy miłość uleczy rany i zwalczy traumy? Myślę, że w jakimś stopniu tak, jednak w tak skrajnym przypadku potrzebna jest pomoc specjalisty.To książka pełna emocji, pokazuje bezbrzeżne wsparcie drugiej osoby w ciężkich chwilach. Widzimy, że niczego nie można robić na siłę, że każdy musi sam przepracować swoją traumę.Zakończenie bardzo mnie wzruszyło, nie mogłam opanować łez, po smutnych, ale i szczęśliwych momentach emocje sięgnęły zenitu.Długo nie zapomnę o Ari i Shy, czasami ludzie są sobie pisani mimo przeciwności losu.

End of the Road - opinie o książce

At midnight
A.P. Mist0
Okładka ksiązki - At midnight

Selena jest dwudziestopięcioletnią, przedsiębiorczą kobietą. Doświadczenia z dzieciństwa sprawiły, że ambitnie dążyła do realizacji obranych sobie celów...

Scary Alpha
A.P. Mist0
Okładka ksiązki - Scary Alpha

To nie bajka o księciu. To legenda o wilku. Nadchodzi wilcze romantasy, w którym przeznaczenie ma kły i pazury!Był Alfą, lecz ciążyła na nim klątwa, której...