Okładka książki - Enforcer

Enforcer

"Damien ma za sobą zbyt wiele, by pozwolić sobie na ryzyko. Hunter wcale nie szuka miłości – ale może właśnie na nią trafił.

Damien Johnson dołącza do nowej drużyny, mając jeden cel – skupić się na hokeju i zostawić za sobą wszystko, co trudne. Jednak nie przewidział, że jego współlokatorem zostanie chłopak, którego spojrzenie wytrąca go z równowagi. Hunter nie ufa nowemu obrońcy i jasno daje to do zrozumienia… dopóki jedna aplikacja randkowa nie wystawia ich na próbę, której żaden z nich się nie spodziewał. Między żartami, niedopowiedzeniami i burzliwą przeszłością rodzi się coś więcej – coś, co może zmienić wszystko.

Czy w świecie hokeja jest miejsce na uczucia, które wciąż bywają przez wielu ukrywane?"

Informacje dodatkowe o Enforcer:

Opinie o książce - Enforcer

Avatar użytkownika - marta_czyta
marta_czyta
Przeczytane:2025-12-12, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Lubicie książki z wątkiem sportowym?  “Hokeiści są seksowni, to udowodnione naukowo.” Skoro Hunter Marshall tak twierdzi, to z pewnością tak jest. Nawet badania niepotrzebne. Z tym facetem się nie dyskutuje. Po tym jak niesamowicie zaskoczyła mnie książka “One Shot”, gdy tylko zobaczyłam “Enforcera” i jego opis, wiedziałam, że znów chcę poczuć te emocje. Nie dość, że książki Leny mogę brać w ciemno, to autorka bezdyskusyjnie, potrafi tak opisywać wątki, które zwykle albo omijam albo podchodzę do nich sceptycznie i z nadmierną ostrożnością, że ja się w nich w momencie zakochuję.  I właśnie “One shot” był dla mnie takim pierwszym zachwytem nad romansem dwóch mężczyzn. A teraz mamy tu, w “Enforcerze” powtórkę, a zarazem coś zupełnie innego. Bo prócz podobnego wątku romantycznego i sportu, nic ich nie łączy. Ale mimo to, obie wzbudziły mój totalny zachwyt.  Co może zmienić w naszym życiu jeden dzień? W życiu Huntera - dzień tragedii jakiej doświadczyła jego siostra, był apokalipsą dla całej rodziny i rzucił cień na kolejne lata ich życia. Zmienił  wiele, w nim samym, w jego postrzeganiu pewnych faktów, w jego sercu, które już na zawsze będzie pokryte bliznami, w psychice, co da się odczuć, w tej książce bardzo często. Tak, w tej książce czuć bardzo wiele, wraz z nie tylko dwójką, bo większą ilością bohaterów, przeżyć tu można ogrom emocji. Jesteście na to gotowi? Grupka

Enforcer - opinie o książce

Współpraca reklamowa @wydawnictwo.yana

Twórczość Leny M. Bielskiej jest mi bardzo dobrze znana. Może nie udało mi się jeszcze przeczytać wszystkich książek jej autorstwa, ale powoli nadrabiam zaległości. Natomiast te, które miałam okazję już czytać, w większości uwielbiam, dlatego bardzo ucieszyłam się, że będę mogła zrecenzować kolejne dzieło, które wyszło spod jej pióra. Czy zatem ,,Enforcer" również przypadł mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem.

Najnowsza książka autorki jest nieco inna niż te, które do tej pory miałam okazję czytać. Chociaż głównych bohaterów hokeistów -- Damiena Johnson i Huntera Marshalla miałam okazję poznać przy okazji lektury ,,Goalie", nie spodziewałam się, że ich historia będzie tak emocjonująca i wzruszająca. Właściwie dotychczas nie byłam fanką romansów, w których mężczyzna spotykał się z mężczyzną, ale Lena M. Bielska po raz kolejny udowodniła, że nasi rodzimi autorzy potrafią dobrze pisać i spokojnie mogą stawać w szranki ze znanymi zagranicznymi autorami.

Chociaż tak, jak wspominałam -- znam twórczość Leny M. Bielskiej, ,,Enforcer" był dla mnie zaskoczeniem, ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Relacja między Damienem a Hunterem jest niezwykle dojrzała, pomimo że oboje są jeszcze bardzo młodzi, ale emocje i uczucie, które bardzo powoli rozkwitają w miarę postępu akcji to nie wszystkie zalety tej książki. Bardzo podobała mi się także cała otoczka, czyli to, co było niby dodatkiem do fabuły, ale jednocześnie definiowało bohaterów. Mowa tutaj zarówno o hokeju, którego było dość sporo w całej książce, jak i o wydarzeniach, które ogólnie rzecz biorąc, można uznać za trudne. Nie chciałabym absolutnie nikomu spoilerować tego, co tam się faktycznie wydarzyło, dlatego nie będę wdawać się w szczegóły, ale mogę powiedzieć, że chusteczki mogą się okazać bardzo przydatne -- szczególnie dla tych bardziej wrażliwych czytelników.

Historia Damiena i Huntera to jedna z tych powieści, które skłaniają czytelnika do tego, aby zatrzymał się na chwilę i zastanowił się nad tym, o czym tak naprawdę jest ta książka, bo zdecydowanie jest to jedna z tych publikacji, która zostaje z czytelnikiem na dłużej. I właśnie dlatego nie mogę się doczekać, aż będę mogła trzymać w swoich rękach jej kontynuacje, ponieważ ,,Enforcer" to dopiero początek dylogii "Blueliners". Jednak pamiętajcie o tym, żeby przed rozpoczęciem lektury przeczytać zamieszczone przez autorkę ostrzeżenie.

Pan West
Lena M. Bielska 0
Okładka ksiązki - Pan West

Gabinet Williama skrywa wiele tajemnic… Scarlett Sharp dowiaduje się w dość niespodziewany sposób, kim jest jeden z dwóch mężczyzn, z którymi dwa...

Służbowe stosunki
Lena M. Bielska 0
Okładka ksiązki - Służbowe stosunki

Gorący romans biurowy autorki serii mafijnej „Bellomo”! Julia Chmielewska sprawuje wysokie stanowisko w jednej z katowickich hurtowni. Jest...