Okładka książki - Fractured Freedom. Tarnished Empire. Tom 2

Fractured Freedom. Tarnished Empire. Tom 2

Tom 2 cyklu Tarnished Empire

Kiedyś go kochała. Teraz się go boi... Ale czy potrafi go odrzucić?

Delilah zawsze robiła to, czego od niej oczekiwano - była wzorową córką, siostrą i uczennicą. Jednak jej serce należało do kogoś, kogo nie powinna kochać - Dantego, przyjaciela jej brata. Wspólna noc zmieniła wszystko, a niedługo potem Lilah zerwała kontakt i zostawiła przeszłość za sobą.

Lata później, uwięziona w portorykańskim więzieniu za zbrodnię, której nie popełniła, otrzymuje niespodziewaną pomoc. Dante wraca, by ją ocalić - ale nie jest już tym samym chłopakiem co kiedyś. Jego sekrety mogą zniszczyć ich oboje.

Uczucie, które nigdy nie wygasło, miesza się z bólem, tajemnicami i niebezpieczeństwem. Czy Delilah i Dante odważą się dać sobie drugą szansę?

Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+

?Recenzja?

Premiera 24.06.2025 r.

,,Fractured Freedom" - Shain Rose

Współpraca reklamowa z @wydawnictwopapieroweserca

Więzienie. Były prawie chłopak. Nienawiść. Pożądanie. Tajemnice.

Delilah trafia przez swoją siostrę do więzienia. Bierze na siebie winę, chcąc ją ratować. Jest na nią wściekła, a jeszcze bardziej gdy z więzienia uwalnia ją były kochanek. Niestety dalej ma do niego słabość, choć się upiera, że już nie. Nazywa ją owieczką, bo jest niewinna, delikatna. Ale jakoś odebrałam inne wrażenie. Bardziej jako ostrą, bezkompromisową kobietę, nawet jak były przebłyski ich młodości. Kokietka z niej też była niezła.

Dante ma swoje tajemnice, ale zawsze pomoże swoim przyjaciółkom, tym bardziej, że do jednej czuje małą miętę. Jest bardzo władczy i zazdrosny. Nie pozwoli sobie na niesubordynację, nawet w stosunku do Delilah. Daje jej przestrzeń, ale też pokazuje, że chce coś więcej.

Już na pierwszej stronie dochodzi między nimi do stosunku, bo to akurat była retrospekcja. Później wcale nie jest lepiej. Jest chwila od tego przerwy, ale w ich myślach i nawet rozmowie są przytyki do intymnych części ciała, czy też innych zbereźnych rzeczy. A gdy w końcu  ponownie to zrobią, to nie mogą się oderwać. Scen jest naprawdę dużo. Nie jestem ich wielką fanką, bo co to za frajda ciągle czytać o tym. Brakowało mi rozmów, czy samej akcji z tym więzieniem. Pomysł na fabułę to strzał w dziesiątkę. Coś nowego. Tylko, że nie została, jak dla mnie wykorzystana. To był takie pomysł i potem mało się pojawiał. Potem jeszcze okazało się, że Dante ma pewne tajemnice, które poróżnią wszystkich. I ona też jest tylko wspomnieniem. Nie ma zbytniego rozwinięcia. Plusem historii jest jej lekkość i szybkość czytania. Nie zajęło mi to zbyt długiego czasu. Miły to był czas, ale jednak czegoś było za dużo, innego za mało. Nie czułam chemii między bohaterami, oprócz dużego pożądania, bo to było podkreślane na każdym kroku.

Lekkości słowa nie można autorce odmówić, przeleciałam przez nią szybko, ale jakoś bez większego zafascynowania.

5/10 ?

Corrupted Chaos. Tarnished Empire. Tom 3
Shain Rose0
Okładka ksiązki - Corrupted Chaos. Tarnished Empire. Tom 3

Co zrobić, kiedy najgorszy wróg jest również twoim szefem? Izzy Hardy po przymusowym zakończeniu kariery dla rządu pracuje w dziale technicznym korporacji...

Shattered Vows. Tarnished Empire. Tom 1
Shain Rose0
Okładka ksiązki - Shattered Vows. Tarnished Empire. Tom 1

Ich małżeństwo miało być tylko układem... a zmieniło wszystko Morina to wolna dusza. Jej żywiołem jest ocean i nie mogłaby być bardziej zadowolona ze...