Okładka książki - Game master

Game master

Wyobraź sobie świat, w którym możesz przeżyć każdą fantazję. Poczujesz ją i posmakujesz tak realnie, jak poranną kawę. Spełnisz najbardziej intymne i szalone pragnienia, skryte w najgłębszych zakamarkach duszy. A teraz pomyśl, że jesteś jednocześnie twórcą i testerem tego świata. Maksem – młodym programistą z Gdańska. Dilerem endorfin, grozy i spełnienia. Tym, który potrafi na kilka godzin odebrać kalectwo, osłodzić samotność i podarować namiastkę raju. Ale czy umiałbyś jeszcze wrócić do rzeczywistości? „Game Master“ zabierze cię w podróż po życiowej rewolucji promptera pracującego nad niezwykłą technologią. Poczujesz, jak to jest krztusić się własną krwią, leżąc z przestrzeloną piersią. Sięgnąć po miecz zabójcy potworów. Albo po dłoń kogoś, kogo nigdy nie mógłbyś dosięgnąć. A przewodnikiem po tej zwariowanej rzeczywistości będzie Maks – wredny typ, który został programistą tylko dlatego, że nie przyjęła go ruska mafia. I nie zamierza cię ostrzec, że wszystko może skończyć się w pokoju bez klamek.

Informacje dodatkowe o Game master:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Nocą
Data wydania: 2025-11-19

Kup książkę Game master

Opinie o książce - Game master

Avatar użytkownika - gosiaczek
gosiaczek
Przeczytane:2025-12-16, Ocena: 6, Przeczytałam,
„Game master” autorstwa Magdalena Ostrowska-Dołęgowska to powieść, która balansuje na granicy technologicznego thrillera, science fiction i psychologicznej opowieści o pragnieniach. Autorka zabiera czytelnika do świata, w którym fantazje można nie tylko wyobrazić sobie, ale naprawdę przeżyć – poczuć ich smak, ból i spełnienie tak realnie, jakby były codziennością. Fabuła koncentruje się na Maksie – młodym programiście z Gdańska, który pracuje nad przełomową technologią pozwalającą użytkownikom zanurzyć się w perfekcyjnie wykreowanych doświadczeniach. Jest jednocześnie testerem i współtwórcą tego świata, kimś w rodzaju „dilera emocji”: może odebrać kalectwo, samotność, lęk, a w zamian podarować raj. Każda sesja to inna historia – walka z potworami, spełniona miłość, ekstremalne doświadczenia na granicy życia i śmierci. Z czasem jednak granica między rzeczywistością a symulacją zaczyna się zacierać, a pytanie „czy da się wrócić?” przestaje być teoretyczne. Bohaterowie „Game Mastera” są niejednoznaczni i ludzcy. Maks nie jest klasycznym herosem – to postać pełna cynizmu, ironii i wewnętrznych pęknięć. Jego przewodnictwo po tym świecie bywa bezwzględne, momentami wręcz okrutne, ale jednocześnie autentyczne. Postacie pojawiające się w kolejnych „fantazjach” są jak lustra: odbijają pragnienia, lęki i tęsknoty zarówno bohatera, jak i czytelnika. Emocjonalnie
INSTA STORY
M. Ostrowska 0
Okładka ksiązki - INSTA STORY

Angelika, studentka ASP, żyje w cieniu tragedii, która wydarzyła się w jej rodzinie. Po rozwodzie rodziców i samobójczej śmierci matki, próbuje zasłużyć...