Dla Garfielda życie jest przygodą. Nie jest może fanem wycieczek na łono natury - jedyne krowy, jakie toleruje, to krówki - zawsze jednak jest chętny do zabawy. Czy zwycięża w grze w chowanego z niezbyt rozgarniętym psem Odiem, czy znajduje nową motywację dla turlania kłębka włóczki, czy skacze na drewnianej podłodze albo toczy walkę z klopsem, nigdy nie rezygnuje z ciekawych rozrywek.
A więc niech zaczną się igrzyska! Garfieldowy cykl TŁUSTYCH KOCICH TRÓJPAKÓW stanowi kolekcję komiksowych pasków zebranych w nowym, kolorowym wydaniu w tłumaczeniu Piotra W. Cholewy. Garfield zmieniał się trochę na przestrzeni lat, ale jedno pozostało niezmienne: jego gigantyczny apetyt na jedzenie i poczucie humoru. Czeka was dużo szaleńczej radości z nienasyconym kotem, bo nigdy dosyć zabawy!
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-04-14
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Fat Cat 3-Pack for books 25, 26, 27
Czy Stanami Zjednoczonymi może rządzić cesarz? Wydawałoby się to niemożliwe, ale na Dzikim Zachodzie zdarzają się różne dziwne rzeczy... Wystarczy mieć...
Seria Poznaję świat zawiera cztery różnorodne książeczki specjalnie zaprojektowane dla małych rączek. Ma zaokrąglone rogi i sztywne kartonowe strony...
Przeczytane:2021-04-23, Ocena: 5, Przeczytałem,
GARFIELD NA OKRĄGŁO
Im więcej czytam wszelkich współczesnych pasków komiksowych (patrz. chociażby „Fibi i Jednorożec”), tym bardziej cenię klasykę taką, jak ta. Klasykę absolutnie genialną, rozbrajającą, zachwycającą… W każdym calu niemal idealną, która z kolejnymi tomami tylko potwierdza swoją klasę. I tak właśnie jest z tą częścią przygód Garfielda, tłustego, leniwego kota, która dzieciom da dobry komiks humorystyczny, a dorosłym zagwarantuje niezapomnianą satyrę, często jakże gorzką i brutalnie szczerą.
Rudy, wredny i leniwy kot, który jedzenie wciąga niczym odkurzacz. Jego fajtłapowaty, beznadziejnie próbujący zdobyć powodzenie w miłości właściciel. Wiecznie śliniący się pies, o którym można powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że ma mózg. I cała reszta. To ekipa, której życie dzień po dniu śledzimy na stronach albumu. Śledzimy, kibicujemy im, śmiejemy się z nich i przekonujemy jak bardzo podobni są do nas samych, nawet jeśli nie chcemy tego przyznać.