Okładka książki - Garnek z marzeń

Garnek z marzeń

„Garnek z marzeń” to historia, która przekonuje, że nie należy się wstydzić swoich pragnień. A kiedy da się im szansę - mogą się spełnić. Zwłaszcza gdy można liczyć na wsparcie ze strony bliskich.

Szczepko to z pozoru całkiem zwyczajny chłopiec – radosny, żywiołowy miłośnik zupy pomidorowej. Jednak w głębi serca skrywa nietypowe marzenie, o którym nikomu nie mówi.

Czas mija, marzenie wciąż się nie spełnia, a Szczepko jest coraz bardziej przygnębiony. Nie cieszą go nawet zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Wszyscy się martwią, ale nie wiedzą, jak mu pomóc. I kiedy sytuacja robi się coraz bardziej poważna, do domu Szczepka dziarsko wkracza pełna energii babcia.

Czy długa i szczera rozmowa z ukochaną babcią podniesie Szczepka na duchu? Czy mądra rada przez nią udzielona zmieni nastawienie chłopca? I czy jego marzenie ma szansę się spełnić?

Informacje dodatkowe o Garnek z marzeń:

Data wydania: 2024-11-22

Kup książkę Garnek z marzeń

Niezły Bigos!
Justyna Zaręba0
Okładka ksiązki - Niezły Bigos!

Czy pies jest zawsze przyjacielem człowieka? Czy człowiek to psi sprzymierzeniec i opiekun? Jak reagujemy, kiedy podejrzewamy, że komuś dzieje się krzywda...