Okładka książki - Gotuj! roślinnie

Gotuj! roślinnie


Ocena: 0 (0 głosów)

Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może... wcale nie musisz wybierać?

Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników - kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy.

Gotuj! roślinnie to książka dla osób kochających gotować, z zajawką na fajne pomysły. A w szczególności lubiących dobre jedzenie i chcących się nim dzielić.

Informacje dodatkowe o Gotuj! roślinnie:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-03-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788367996204
Liczba stron: 320

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

więcej

Kup książkę Gotuj! roślinnie

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska
Alicja Rokicka0
Okładka ksiązki - Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska

Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal...

Świętujemy!. Roślinne przepisy na uroczystości i święta
Alicja Rokicka0
Okładka ksiązki - Świętujemy!. Roślinne przepisy na uroczystości i święta

Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy