Chrome staje do walki z Hildr, którą bezskutecznie próbowało pokonać już 50 innych maszyn. Przetrzymywana z dala od niego Roue poznaje krnąbrnego Geara-kamerzystę o imieniu Rock. Wspólnie obserwują toczącą się na arenie potyczkę, lecz nagle zaczyna ona przybierać nieoczekiwany obrót. Tymczasem generał Wodan jest wniebowzięty, gdy odkrywa prawdziwą naturę ludzkiej dziewczynki. Los Walhalli spoczywa w jej rękach, a niebezpieczeństwo czai się tuż za rogiem!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2026-02-27
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: ハートギア
Język oryginału: japoński
Jiro to chłopak obdarzony niezwykłą umiejętnością rozmawiania ze zwierzętami. Wychowuje go dziadek, który jest potomkiem rodu ninja.Pewnego dnia Jiro spotyka...
Przeczytane:2026-07-03, Ocena: 4, Przeczytałem, 52 książki 2026,
Ups, tajemnica się wydała. Ciekawie poprowadzono zarówno wątek Wodana, jak i sposób wykorzystania Roue. O ile nadal domagam się zadośćuczynienia za widok Hildr bez pancerza (dajcie mi coś takiego, ale z męskim Gearem, plizzz),to zastanawia mnie, jak tak inteligentna jednostka mogła nie przewidzieć, że pojęcie wolności można interpretować na różne sposoby.
Niemniej dobrze się stało, bo gdyby fabuła poszła w stronę wspólnego śpiewania piosenek i zaplatania warkoczyków w rytmie hipisowego disco... no, byłoby to już solidne odklejenie. A tak? Jest git. Całość wyszła naprawdę zgrabnie.