Książka przedstawia holistyczne podejście do leczenia chorób, które łączy medycynę wschodnią i zachodnią. Autorka, dr n. med., dzieli się wiedzą i praktycznymi wskazówkami pochodzącymi m.in. z ajurwedy, tradycyjnej medycyny chińskiej, akupunktury, ziołolecznictwa, technik medytacyjnych i oddechowych. Omawia różne sposoby przywracające naturalne mechanizmy samoleczenia. Przedstawia integracyjne podejście do leczenia różnych schorzeń - od problemów z układem pokarmowym po choroby nowotworowe i problemy emocjonalne. Książka zawiera wiele praktycznych metod leczenia, od precyzyjnego doboru ziół i diety po techniki pracy z oddechem i ciałem, dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta oraz uwzględniające znaczenie emocji i psychiki w procesie uzdrawiania. Autorka dzieli się także inspirującymi historiami pacjentów, pokazując skuteczność proponowanych metod.

Książka jest nie tylko drogowskazem dla osób poszukujących holistycznego podejścia do zdrowia, ale zawiera również praktyczne porady na temat dbania o zdrowie w życiu codziennym. To kompleksowy przewodnik po holistycznym i integracyjnym leczeniu chorób, oferujący spersonalizowane strategie terapeutyczne oparte na połączeniu wiedzy z zakresu medycyny konwencjonalnej i alternatywnej.

Informacje dodatkowe o Holistyczna droga do zdrowia. Jak uruchomić potencjał samoleczenia. Terapie dla ciała, umysłu i ducha.:

Wydawnictwo: Galaktyka
Data wydania: 2025-05-26
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Medycyna i zdrowie w ujęciu popularnym

Kup książkę Holistyczna droga do zdrowia. Jak uruchomić potencjał samoleczenia. Terapie dla ciała, umysłu i ducha.

Menopauza holistycznie. Zdrowie ciała, emocji i ducha w drugiej połowie życia
Preeti Agrawal0
Okładka ksiązki - Menopauza holistycznie. Zdrowie ciała, emocji i ducha w drugiej połowie życia

Pochodząca z Indii - kolebki medycyny naturalnej - dr Preeti Agrawal od ponad trzydziestu lat leczy pacjentów w Polsce i propaguje holistyczne podejście...

Zdrowa dieta czyli Co jeść w czasie ciąży i przed poczęciem
Preeti Agrawal0
Okładka ksiązki - Zdrowa dieta czyli Co jeść w czasie ciąży i przed poczęciem

Dieta jest najprostszym, najbezpieczniejszym i zarazem najskuteczniejszym sposobem zachowania dobrego zdrowia. W szczególności dotyczy to kobiet w ciąży...

Niewidzialna
Sabina Obwiosło-Budzyń