Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków.
Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych?
Książka zawiera informacje o 360 gatunkach grzybów, ich cechach, sposobie oznaczania oraz przydatności w kuchni.
Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2025-10-29
Kategoria: Hobby
ISBN:
Liczba stron: 256
Książka zawiera informacje o gatunkach grzybów, ich cechach oraz sposobie oznaczania. Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi...