Jaka to potrawa? Atlas dla dzieci przedstawia 62 narodowe dania z różnych zakątków świata. Książka zabierze Cię w smakowitą podróż po wszystkich kontynentach, odkrywając sekrety kuchni z różnych kultur. Poznasz m.in. Gęś kolonialną z Australii, egzotyczną zupę pho z Wietnamu, a może nawet odważysz się spróbować jednego z największych kulinarnych wyzwań-stuletnich jaj z Chin! Każda potrawa kryje fascynującą historię pełną ciekawostek i anegdot, a barwne ilustracje sprawią, że nie tylko nabierzesz apetytu, ale także poczujesz chęć odkrywania świata!
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: 2024-04-01
Kategoria: Inne
ISBN:
Liczba stron: 128
Pewnego razu w lesie zamieszkanym przez wiele ptasich rodzin zapanowało poruszenie. Rządzący krainą Bury Miś wydał rozporządzenie, zgodnie z którym...
Mimo że Tadeusz Dołęga-Mostowicz, najpoczytniejszy polski pisarz XX wieku, był człowiekiem niezwykle towarzyskim, o jego życiu wiedzieliśmy do tej pory...
Przeczytane:2025-06-05, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025, 12 książek 2025, Posiadam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025,
Jaka to potrawa? Atlas dla dzieci.
U mnie w domu dzieciaki zawsze towarzyszą mi podczas gotowania! Uwielbiamy te nasze wspólne kuchenne eksperymenty, z których niekoniecznie zawsze wychodzi coś jadalnego 😊
"Jaka to potrawa? Atlas dla dzieci" Pozwala na podróż po różnych zakątkach świata, aby poznać ich kulinarne smaki, które często są jeszcze przez naszych małych odkrywców nieznane! Przyznam, że mnie w tej pozycji urzekło to, że zachęca dzieciaki do odkrywania nowych smaków i poznawania tradycji innych krajów!
Możemy kolejno odkrywać smaki świata, ale również zachęcić małych odkrywców do poznawania nowych smaków! W każdym kraju znajdziemy również ciekawostkę, która w mojej opinii, jest dla dzieci bardzo ciekawa!
U nas długie godziny spędzone na poznawaniu smaków krajów, ale również próby gotowania kultowych dań poznanych krajów, które raz smakują bardziej, innym razem nieco mniej!