Okładka książki - JESTEM W KOŚCIELE. Święta i uroczystości

JESTEM W KOŚCIELE. Święta i uroczystości

Kościół to niezwykłe miejsce. Dla dorosłych jest przestrzenią modlitwy, spotkania z Bogiem i wspólnotą ludzi, którzy razem przeżywają wiarę. To tutaj obchodzimy najważniejsze chwile roku liturgicznego - święta i uroczystości, które nadają rytm naszemu życiu. Każde z nich ma swoją historię, tradycję i głębokie znaczenie.

Dla dzieci kościół jest również miejscem odkrywania tajemnicy. Czasem może wydawać się poważny i pełen symboli, których sens nie zawsze od razu jest jasny. Ale to właśnie tutaj można zobaczyć piękne światła, usłyszeć śpiew, poczuć zapach kadzidła, a przede wszystkim - przeżyć coś wyjątkowego razem z rodziną i całą wspólnotą.

Ta publikacja ma pomóc katolikom wspólnie odkrywać bogactwo kościelnych świąt i uroczystości. Dorosłym przypomni, dlaczego obchodzimy je w taki, a nie inny sposób. Dzieci- dzięki prostym opowieściom i ciekawostkom - zrozumieją, co się dzieje w Kościele i dlaczego to takie ważne.

Informacje dodatkowe o JESTEM W KOŚCIELE. Święta i uroczystości:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2025-10-17
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia Religioznawstwo Chrześcijaństwo Praktyki chrześcijańskie

Kup książkę JESTEM W KOŚCIELE. Święta i uroczystości

Siostra po godzinach. Z różowym mi do twarzy
Agnieszka Korcz0
Okładka ksiązki - Siostra po godzinach. Z różowym mi do twarzy

Według danych Konferencji Episkopatu Polski w naszym kraju mieszka i pracuje około 17 tys. sióstr zakonnych. To książka dla nich - i o wielu z nich - oraz...

LEON XIV. Niech pokój będzie w Wami wszystkimi
Agnieszka Korcz0
Okładka ksiązki - LEON XIV. Niech pokój będzie w Wami wszystkimi

Tą publikacją pragniemy przybliżyć czytelnikowi istotę i historię urzędu papieskiego, jego funkcje oraz nieprzemijające znaczenie. Przedstawiamy zarówno...