Okładka książki - Kamila i konie. Władcy prerii. tom 4

Kamila i konie. Władcy prerii. tom 4

Kolejny zbiorczy album humorystycznej opowieści dla miłośników koni w każdym wieku.

Nastoletnia Kamila uwielbia opisywać przygody członków jej klubu jeździeckiego Cztery Podkowy i ich niezwykłych koni. Artur jest świetnym jeźdźcem, ale ciągle przytrafia mu się coś niemiłego, zwykle przez ogiera Tikkiego. Szef klubu, pan Darek, co prawda nie ma szczęścia w kupowaniu nowych wierzchowców, za to ma mnóstwo dobrych pomysłów marketingowych. Amin niewolniczo słucha we wszystkim Anais... A Anais, sepleniąca młodsza siostra Kamili, to chodzące szaleństwo, szczególnie gdy jest w parze ze swoim kucykiem Pomponem, brudasem i złośliwcem. Tak dziwne towarzystwo gwarantuje masę śmiesznych sytuacji!

Scenarzystą cyklu jest ukrywający się pod kobiecym pseudonimem Lili Mésange francuski autor tekstów do wielu serii, przede wszystkim humorystycznych i przygodowych (m.in. ,,Robin Hood", ,,Alienor", ,,Lola Bogota"), a za rysunki odpowiada włoski twórca Stefano Turconi, wcześniej znany z licznych komiksów dla dzieci - od ,,Myszki Miki" przez ,,Małą Syrenkę" po ,,WITCH".

Album zawiera trzy tomy oryginalne: ,,Władcy prerii", ,,Koń morski" i ,,Wieczne wakacje".

Informacje dodatkowe o Kamila i konie. Władcy prerii. tom 4:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-04-23
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Camomille et les chevaux: tome 10 Les rois de la prairie; 11 Cheval de mer; 12 Toujours en vacances

Tagi: Komiks i powieść graficzna - humorystyczne

Kup książkę Kamila i konie. Władcy prerii. tom 4

Pałac wszystkich przyszłości. Tom 2
Okładka ksiązki - Pałac wszystkich przyszłości. Tom 2

Drugi tom komiksowej fantazji na temat Pałacu Saskiego. Kapitan Grom - przedwojenny superbohater - zaczyna wątpić w swoją poczytalność. Czy tajemnicza...

Giganci. Moon. Tom 7
Okładka ksiązki - Giganci. Moon. Tom 7

Od zwycięstwa dzieci i ich gigantów nad Alypharem minęło pięć lat. Na Ziemi znów zapanowały spokój i harmonia. Jednak siły, które chciały zniszczyć naszą...