Okładka książki - Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy?

Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy?

WITAJ W ŚWIECIE KICI KOCI I NUNUSIA!

Dziś razem z przyjaciółmi pokażą Ci, co lubią robić. A Ty w co masz ochotę się pobawić?!

Książeczka harmonijka dla najmłodszych. Barwne ilustracje zachęcają do mówienia i pokazywania.

Informacje dodatkowe o Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy?:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2026-02-25

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Książeczki obrazkowe dla dzieci Książeczki obrazkowe - znane postacie Fabularne książki obrazkowe Dzieci od narodzin do ok. 3 lat

Kup książkę Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy?

Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy? - opinie o książce

Seria z Kicią Kocią od lat towarzyszy najmłodszym czytelnikom, a książeczki „Kicia Kocia i Nunuś. W co się bawimy?” oraz „Kicia Kocia i Nunuś. Rodzina i przyjaciele” doskonale pokazują, dlaczego te historie są tak bliskie dzieciom. To propozycje stworzone z myślą o maluchach, które dopiero zaczynają odkrywać świat przez zabawę, obserwację i rozmowę.
Pierwsza z książeczek skupia się na codziennych aktywnościach. Kicia Kocia i Nunuś udowadniają, że do dobrej zabawy nie potrzeba wiele, wystarczy pomysł, ruch i odrobina wyobraźni. Ilustracje naturalnie zachęcają dzieci do wskazywania szczegółów, naśladowania bohaterów i opowiadania o tym, co same lubią robić. To książka, która szybko „wychodzi” poza ramy czytania i staje się inspiracją do wspólnej zabawy.

Druga część przenosi uwagę na ludzi, którzy są najbliżej bohaterów. Rodzina i przyjaciele pojawiają się tu jako naturalna część codzienności, osoby, z którymi można się przywitać, porozmawiać i spędzić czas. Dzięki temu dzieci w prosty sposób oswajają się z pojęciami bliskości, relacji i przynależności, a lektura często staje się pretekstem do rozmów o własnej rodzinie.

Obie książeczki mają formę harmonijki, co świetnie sprawdza się w małych rączkach i pozwala oglądać je na różne sposoby, rozłożone na podłodze, w wózku czy na kolanach rodzica. Wyraziste, przyjazne ilustracje przyciągają uwagę i wspierają rozwój mowy, zachęcając do pokazywania, nazywania i zadawania pierwszych pytań.

To ciepłe, mądre książki dla najmłodszych, które nie tylko bawią, ale też pomagają dzieciom lepiej zrozumieć świat, ten pełen zabawy i ten zbudowany z relacji. Idealne do wspólnego oglądania, rozmów i budowania codziennych rytuałów czytelniczych.

Kicia Kocia jest chora
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia jest chora

Kicia Kocia obudziła się bardzo smutna. Wszystko ja bolało, nic jej nie cieszyło. Przeczytaj, jak Kicia Kocia poradziła sobie z chorobą....

Kicia Kocia w pociągu
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia w pociągu

Kicia Kocia i jej tata wybierają się w podróż pociągiem. Kicia Kocia zwiedza dworzec i rozgląda się po peronie. Razem z tatą wsiadają do wagonu i znajdują...