Dafne kocha audiobooki. Słucha ich bardzo często, także w swojej nowej pracy. Pracy, którą otrzymała dzięki bratu - i nie tak to sobie wszystko wyobrażała. Przecież miała nabierać doświadczenia, by móc zarządzać firmą po rodzicach. Gdy sprzątając łazienki w biurowcu, niespodziewanie wpada na nagiego prezesa, wydaje się, że sama stała się bohaterką jednego z romansów, które stale jej towarzyszą. A to dopiero początek serii dziwnych zdarzeń. I spory w nich udział będą miały pandy. Graham znany jest z tego, że zawsze psuje wszystkim zabawę. To on jest tym odpowiedzialnym szefem, za to jego brat tym lubianym. Gdy spotyka dziewczynę sprzątającą w jego firmie, nie potrafi wyrzucić jej z głowy, właściwie tylko czeka na okazje, by móc znów się z nią zobaczyć. A grupa jego najbliższych przyjaciół zdaje się realizować wobec niego plan, którego Graham nie rozumie. Jednak to tylko kwestia czasu. Gdy zbliży się do Dafne, odkryje, że dziewczyna ma wiele tajemnic i nic nie jest takie, jakie wydawało się na początku. Czy oboje, już doświadczeni przez los, będą potrafili podołać wyzwaniom, które dopiero nadejdą, i odnaleźć drogę do siebie?
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-06-18
Po czterech latach w zamknięciu otrzymałam klucz do życia. Tylko nikt mi nie powiedział, że ma on datę ważności. Dla niektórych zbyt krótką…Jestem...
Przeczytane:2026-06-27, Ocena: 5, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, 52 książki 2026,
Pomiędzy ogromem codziennych obowiązków, chwilę wytchnienia dała mi najnowsza historia Marty Wiczuk "Kiedy serce czyta na głos".
Już od pierwszych stron wywołuje uśmiech, ale jednocześnie pokazuje, jak wielką wartość mają przyjaźń, lojalność i wsparcie drugiego człowieka.
Największe wrażenie zrobiła na mnie paczka przyjaciół. Ich relacja udowadnia, że nie trzeba być rodziną, aby stać się dla kogoś prawdziwym domem i oparciem. To właśnie dzięki nim Dafne oraz Sam po raz pierwszy doświadczyli, jak to jest mieć ludzi, na których można liczyć.
Ta książka dostarcza całej gamy emocji. Było momentami dużo głośnego śmiechu, przez wzruszenie, aż po łzy. Jeśli szukacie lekkiej, zabawnej, a jednocześnie ciepłej historii z wyrazistymi bohaterami i pięknym przesłaniem, zdecydowanie polecam.
"Miłość nie zawsze objawia się przez zauroczenie, miłość to nie chemiczne reakcje. Miłość to przyjaźń, która łączy ludzi...".
!!Jestem ogromnie ciekawa czy "Pandy" staną się Waszymi przyjaciółmi. Mnie kupili od pierwszych stron.