Okładka książki - Konkurent

Konkurent

Teraz rozstrzygnie się wszystko, co zaczęło się w ,,Wizjonerze".

Trzyletni Łukasz znika z piaskownicy, a cała Polska wstrzymuje oddech. Uruchomiony zostaje child alert, media nagłaśniają każdy szczegół sprawy, a rodzina chłopca pogrąża się w rozpaczy. Wszystko wskazuje na porwanie, ale kolejne tropy prowadzą do prawdy o wiele bardziej mrocznej, niż ktokolwiek mógłby przypuszczać.

Śledztwo łączy się z tajemnicą bloga Pana Dociekliwego, która od dawna dręczyła Aleksandra i Agatę. W końcu poznają autora mrocznych wpisów - odkrycie szokuje, ale przynosi też ulgę.

Aleksander mierzy się z pytaniami o przyszłość, Agata musi podjąć decyzje, które mogą zmienić jej życie na zawsze, a prokurator Nabożny - dokonać wyborów w życiu osobistym. Sprawa porwania staje się dla całej trójki punktem zwrotnym - zawodowo i prywatnie.

To ostatnie śledztwo Aleksandra i Agaty - i wielki finał serii, w którym łączą się wszystkie wątki. Zakończenie cyklu zaskoczy nawet najbardziej uważnych czytelników.

Diana Brzezińska - pisarka, prawniczka, mediatorka, asystentka w Katedrze Studiów nad Bezpieczeństwem INoPiB Uniwersytetu Szczecińskiego. Autorka, która sprzedała już 100 000 egzemplarzy książek. Miłośniczka wszelkich zagadnień kryminalistycznych, dobrej literatury i jazdy konnej. Od lat biega po sądach, budynkach prokuratur, komisariatach i zakładach karnych, zgłębiając niezliczone śledztwa i badając popełnione w Polsce zabójstwa.

Informacje dodatkowe o Konkurent:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2026-01-28

Tagi: Thrillery i suspens

Kup książkę Konkurent

Zaufasz mi
Diana Brzezińska0
Okładka ksiązki - Zaufasz mi

Policja w Szczecinie znów ma pełne ręce roboty. Miastem wstrząsają wiadomości o kolejnych samobójstwach. Życie odbiera sobie młody chłopak wychodzący na...

Nie oskarżysz mnie
Diana Brzezińska0
Okładka ksiązki - Nie oskarżysz mnie

W Trzeszczynie odkryto zbiorową mogiłę. Sprawa zostaje powierzona Gabrieli Sawickiej. Wszystkie ofiary to mężczyźni w wieku od 30 do 50 lat. Jednak jest...