Okładka książki - Luienna. Otchłań tajemnic

Luienna. Otchłań tajemnic

Tom 2 cyklu Saga Sztormów i Legend

Czy dar może okazać się przekleństwem?

Luienna nie ufa już nikomu ani niczemu, nawet własnym proroctwom.

Effloresier staje w obliczu nowych zagrożeń. Morskie wody spowija bitewny proch. Krwawe walki przynoszą śmierć gwardzistom, a bezlitośni wrogowie powracaja, by odzyskać zagubione skarby. Luienna stara sie powstrzymać przeznaczenie i odmienić przyszłość całego królestwa, ale każdy błąd może kosztować ją utratę wszystkiego, o co wiele lat walczyła.

Trwają poszukiwania niebezpiecznego skarbu skrytego w ramie rodzinnego obrazu, a Luienna próbuje udowodnić swoją wartość w nowej załodze. Musi zmierzyć sie z morskimi potworami, zarozumiałymi załogantami oraz przepowiedniami pełnymi śmierci. Proroczy dar zdaje się z niej kpić, świat zaś skrywać tajemnice, które nie pozwalają jej odkryć całej prawdy. Co uczyni, gdy runie wszystko, w co kiedykolwiek wierzyła?

Książka prezentuje świat z punktu widzenia bohaterów o wątpliwie moralnych postawach, a wiele scen zawiera opisy przemocy, nagości i drastycznych zdarzeń, które mogą być nieodpowiednie dla niektórych czytelników, dlatego sięgaj po tę lekturę z rozwagą.

Informacje dodatkowe o Luienna. Otchłań tajemnic:

Przeczytane:2025-11-11, Ocena: 5, Przeczytałam, Książki 2025,
Luienna. Bal w Trewill
Claudia Pendel0
Okładka ksiązki - Luienna. Bal w Trewill

Zbuntowana contessa Luienna da’Bourierr, przynosząca hańbę swojej królewskiej rodzinie bezczelnością i ciętym językiem, przez lata miała zakaz udziału...