Okładka książki - Maddox

Maddox

Tom 3 cyklu Prywatne imperium

Aiden, Bentley i Maddox spotkali się na uniwersytecie. Na studiach często zawiązują się przyjaźnie na całe życie — i tak też się stało w ich przypadku. Później zdecydowali się razem założyć firmę, a ta okazała się strzałem w dziesiątkę. Maddox czuł się spełniony. Odnosił zawodowe sukcesy, miał przyjaciół. Po dzieciństwie pełnym brutalnej przemocy i chaosu to było piękne życie: porządek i kontrola nad codziennymi sprawami. Aż nagle coś zburzyło ten ład.

Dee pojawiła się w jego życiu jakiś czas temu. Chyba od razu wpadł jej w oko. A Maddox...? Cóż, piękna Dee pociągała go jak żadna inna kobieta. Seks z nią był cudowny. Od razu jednak ustalili, że ich relacja nie wyjdzie poza dobry seks. Dla Dee miłość była niebezpieczna i niszcząca. Z kolei Maddox uważał, że miłość osłabia i wystawia na ból. A on miał dość bólu i upokorzeń. Piękna Dee i przystojny Maddox określili więc zasady i oboje ich przestrzegali... Do pewnego dnia.

Maddox się zakochał. I to skomplikowało wszystko.

Dee otoczyła się murem, a on był dla niej tylko kumplem od seksu. Zapragnął jej bliskości, chciał dawać jej poczucie bezpieczeństwa i ją chronić. Ale ściana wokół Dee była wysoka i solidna. Maddox był gotów na wiele, aby zasłużyć na jej miłość. Na wszystko.

Tylko że w przypadku Dee „wszystko” mogło nie wystarczyć.

Czy masz dość odwagi, by dać miłości jeszcze jedną szansę?

Informacje dodatkowe o Maddox:

Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2022-06-01
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Sylwia Chojnacka

Kup książkę Maddox

Maddox - opinie o książce

Po lekturze ,,Nowej Klauzuli", w której Maddox odegrał dość znaczącą rolę, doszłam do wniosku, że przyszedł czas, aby poznać jego osobistą historię i wreszcie zebrać się w sobie, aby dokończyć czterotomową serię ,,Prywatne Imperium" autorstwa Melanie Moreland. Czy zatem jej trzecia część, podobnie jak poprzednie, również przypadła mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem.

Tak, jak już wspomniałam i jak sugeruje sam tytuł powieści -- tym razem głównym bohaterem historii jest Maddox -- trzeci z założycieli firmy BAM. Czy dla niego autorka również przewidziała szczęśliwe zakończenie?

Maddox, podobnie jak pozostała dwójka jego najlepszych przyjaciół, czyli Bentley i Aiden do tej pory nie miał u swego boku kobiety, z którą chciałby dzielić życie. Jednak z czasem, gdy jego kumple zaczęli wpadać w szpony miłości, on również nie uniknął strzały amora. Jego wybranką okazała się Dee -- siostra narzeczonej Aidena i kobieta, która intrygowała go od chwili, gdy pojawiła się w jego życiu. Czy ich układ bez zobowiązań przerodzi się w coś więcej? Po odpowiedź na to pytanie odsyłam was do lektury.

Muszę przyznać, że mam trochę mieszane uczucia, co do tej publikacji. Z jednej strony historia bardzo mi się podobała. Wciągnęła mnie w zasadzie od pierwszej strony, a główni bohaterowie tak idealnie do siebie pasowali, że nie pozostało mi nic innego tylko kibicować im, by ich początkowy układ bez zobowiązań przerodził się w prawdziwy związek, szczególnie że gołym okiem było widać, że są w sobie zakochani po uszy, tylko nie mają odwagi się do tego przyznać. Natomiast podczas lektury pozostałych tomów i innej serii, w której ci bohaterowie również się przeplatają, odniosłam wrażenie, że Maddox i Dee są znacznie dojrzalsi i przede wszystkim bardziej opanowani niż pozostałe postaci. Jednak czytając ten tom, niejednokrotnie trafiałam na sceny, które mocno zaburzały mi ten wykreowany wcześniej obraz, gdyż często zachowywali się po prostu dziecinnie i bardzo impulsywnie.

Niemniej jednak tak, jak już wspominałam -- historia, jako całość mi się podobała, nie tylko ze względu na wątek romantyczny, ale również ten dotyczący męskiej przyjaźni. Dlatego mam nadzieję, że kolejna odsłona serii, czyli ta należąca do Reida, również mnie nie rozczaruje.

Bentley
Melanie Moreland0
Okładka ksiązki - Bentley

Trzech młodych mężczyzn spotyka się na uniwersytecie, gdzie rodzi się między nimi przyjaźń na całe życie. Ich przeszłość wpływa na to, jacy są teraz, ale...

Aiden
Melanie Moreland0
Okładka ksiązki - Aiden

Aiden, Bentley i Maddox spotkali się na uniwersytecie. Jako że spędzali ze sobą sporo czasu, szybko się polubili - tak narodziła się wielka przyjaźń. Później...