Przygotuj się naniezwykłąprzygodę! Nie potrzebujesz różdżki anitajemnych zaklęć, by na nią wyruszyć!Stwórzświat Harry'ego Pottera w swoim domu. Wyczaruj najlepsze urodziny, wesele i imprezę halloweenową, zorganizuj wieczór filmowy z przekąskami dla prawdziwych czarodziejów albo po prostu spróbuj ulubionego ciasta Wiktora Kruma!
Ta książka pokazuje, jak zamienić każdy dzień i każdą okazję wfantastyczne wydarzeniebez angażowania wedding plannera ani zespołu skrzatów domowych.
Ten oficjalny, licencjonowany przewodnik po przyjęciach, zabawach i przepisach rodem z Hogwartu to prawdziwa skarbnica pomysłów dla początkujących i doświadczonych organizatorów, mugoli oraz dla każdego rodzica, który chce spełniać marzenia - swoje i swojego dziecka - przez cały rok!
Niech Twój dom stanie się miejscem, w którym dzieci czują się jak w szkole czarodziejów, a Ty odkrywasz radość imagię ukryte w codzienności. Bo wyjątkowa atmosferanie potrzebuje okazji - każdy moment jest dobry, by tworzyć wspomnienia, które zostaną na zawsze.
Prawdziwa magiazaczyna się w wyobraźni - i w twoim domu!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-05-20
,,Magiczne uczty Harry'ego Pottera" to oficjalny, licencjonowany przewodnik, który prezentuje, jak zorganizować zjawiskowe i niezapomniane przyjęcie w stylu Hogwartu. Znajdziemy tu wiele przepisów na dania znane z filmów, pomysły na kreatywne dekoracje oraz scenariusze rozmaitych, angażujących czarodziejskich zabaw czy unikatowych rozrywek dla gości.
Ta wyjątkowa publikacja to pozycja obowiązkowa dla wielbicieli Małego Czarodzieja, nie tylko pomoże zaskoczyć przyjaciół naprawdę nietuzinkową, klimatyczną, znakomicie zorganizowaną imprezą, ale przede wszystkim, umożliwia przeniesienie filmowej magii do własnego domu.
Książka została podzielona na 5 części tematycznych. Począwszy od Urodzin z Pucharem Domów, poprzez Hallowen Magicznych Stworzeń, Maraton filmowy ,,Witajcie w Hogwarcie", Bal Bożonarodzeniowy, aż do Czarodziejskiego przyjęcia ślubnego. W każdym rozdziale znajdziemy scenariusze imprez, przepisy kulinarne, ciekawe projekty DIY oraz propozycje gier i zabaw. Bardzo spodobało mi się, iż wszelkie przepisy, jak i instrukcje prac kreatywnych, zostały wyjaśnione niebywale przystępnie, krok po kroku. Wspaniałym urozmaiceniem jest możliwość pobrania szablonów dekoracji ze strony, dzięki czemu wykonane prace naprawdę będą wyglądać, jak autentyczne gadżety z Hogwartu. Całość dopełnia przepiękna szata graficzna, cudowne zdjęcia oraz wiele ciekawostek z książek, jak i z samego planu filmowego, które z pewnością wielokrotnie Was zaskoczą.
,,Magiczne uczty Harry'ego Pottera" to przepięknie wydany album, który idealnie nada się na prezent dla fanów Harry'ego Pottera. Książka zachwyci zarówno młodszych fanów magii, jak i tych dorosłych, którzy od dawna marzli, by przenieść do swojej codzienności odrobinę niepowtarzalnego klimatu Hogwartu i mieć możliwość przeżywania ukochanej lektury z dzieciństwa dosłownie wszystkimi zmysłami! To także doskonała propozycja dla kreatywnych osób szukających inspiracji na tematyczne, wydarzenia. My jesteśmy absolutnie zachwyceni i już nie możemy się doczekać, aż nadarzy się okazja, by wykorzystać te magiczne, wspaniałe inspiracje i zachwycić naszych gości! Polecamy ?
Przeczytane:2026-05-26, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2026 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, 52 książki 2026, 26 książek 2026, 12 książek 2026,
Witajcie moi kochani
Czy chcielibyście zasiąść w Wielkiej Sali w Hogwarcie i móc uczestniczyć w uczcie?
Już dziś jest to poniekąd możliwe. Dzięki tej książce możecie mieć cząstkę Hogwartu we własnym domu.
Tytuł: Magiczne uczty Harry'ego Pottera. Przepisy, dekoracje i pomysły na czarodziejskie imprezy. Oficjalny przewodnik prosto z filmowego świata
Autor: Jennifer Carroll
Wydawnictwo: Znak Literanova
Za egzemplarz książki bardzo dziękuję Wydawnictwu Znak Literanova - współpraca reklamowa
#współpracareklamowa #współpracabarterowa #współpracarecenzencka
W zeszłym tygodniu miałam urodziny. Więc był to idealny czas, aby uraczyć swoich gości magicznymi potrawami. Pomogła mi w tym ta właśnie lektura.
Od strony technicznej książka, w pierwszej kolejności, zawiera porady oraz wskazówki dotyczące planowania uroczystości. Następnie podzielona została na rozdziały tematyczne w zależności od charakteru uroczystości. Także zawiera:
- Urodziny z Pucharem Domów;
- Halloween magicznych stworzeń;
- Maraton filmowy ,,Witajcie w Hogwarcie";
- Bal bożonarodzeniowy;
- Czarodziejskie przyjęcie ślubne.
Więc jak można zauważyć różnorodność tematyczna jest obszerna. I tak samo prezentuje się kwestia ozdób oraz potraw w każdym rozdziale. Bowiem znajdują się w nich propozycje dotyczące ozdób, które tematycznie pasują do wybranego wydarzenia oraz potrawy, które je wzbogacą. Co istotne do każdej ozdoby oraz potrawy zawarta została również instrukcja, w jaki sposób ją wykonać oraz zdjęcia pomocnicze. Ponadto wszystko przedstawione jest w sposób prosty i przejrzysty. W przypadku ozdób, potrzebne do ich wykonania szablony, można pobrać za darmo z podanej w książce strony internetowej, co zdecydowanie ułatwia ich wykonanie.
Na swoje urodziny wybrałam potrawy, które miałam nadzieję, że przypadną do gustu wszystkim gościom. Niestety nie miałam możliwości wykonać żadnych ozdób. Co oczywiście nie zmienia faktu, że zapewne kiedyś je zrobię. Także przygotowałam: pizzę w kolorach domów; torcik, który inspirowany był babeczkami; klopsiki w kształcie pająków; napój Łzy Feniksa; gorącą czekoladę; faszerowaną cukinię; słodki popcorn oraz słodycze; miniburgery, które za pomocą zaklęcia powiększającego zmieniły się w tradycyjne burgery; ciasteczka Listy z Hogwartu; karmelowy deser Trzy miotły.
I było przepysznie. Cieszę się, że mogłam poczuć tę magię.
Jestem przekonana, że jeszcze nie raz skorzystam z pomysłów zawartych w tej książce.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wspomniała o samym jej wydaniu. Piękna okładka, twarda oprawa, a w środku nie tylko przepisy na smaczne potrawy, ale również zdjęcia i ciekawostki ze świata filmu. Bardzo przyjemna lektura.
Serdecznie polecam, strona.394