Poznaj bajecznie kolorową komiksową adaptację zachwycającej filmowej opowieści ,,W głowie się nie mieści". Riley to ciekawa świata jedenastolatka, którą kieruje pięć emocji: Radość, Strach, Odraza, Gniew i Smutek. Radość doskonale wie, co robić, żeby w centrali w mózgu dziewczynki wszystko działało sprawnie i harmonijnie. Wydaje się, że nic nie może jej zaskoczyć. Pewnego dnia w życiu Riley wiele się jednak zmienia i nastolatka musi stawić czoło nowym wyzwaniom. Jak poradzi sobie ze swoimi emocjami?
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-03-12
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Disney Graphic Novel - Inside Out Graphic Novel
Bajki Disneya uwielbiałam od małego. Wiadomo, teraz pojawia się dużo nowych, z czego trzeba się tylko cieszyć. Ja mam sentyment do tych starszych, choć nowe oglądam z synem również i bardzo mi się podobają.Dziś chcę Wam pokazać komiks na podstawie filmu ,, W głowie się nie mieści" Oglądaliście już? Czytaliście?Disney Pixar stworzył naprawdę wyjątkowy film- bajkę dla dzieci. Uważam, że ciekawie są przedstawione emocje zarówno w filmie, jak i w tym komiksie. Historia na pewno zapada w pamięć, w niektórych momentach wywołuje dreszczyk emocji, zasmuci, wzruszy, aby później uszczęśliwić dzieci pozytywnym zakończeniem.Na początku tego komiksu mamy małe przedstawienie emocji, które targają Riley i ukazanie jej rodziny. Później mamy już komiks.Zmiany w życiu dziecka nie są łatwe, obarczone wielkimi i różnymi emocjami i to właśnie widać w tym komiksie.Polecam, gdyż jest naprawdę pięknie wydany. Bajecznie kolorowa adaptacja filmowej opowieści, która potrafi złapać za serducho.
Encyklopedia to świetne źródło wiedzy dla małych, ciekawych świata czytelników, którzy koniecznie chcą wiedzieć, co mają nad głowami. Chmury, gwiazdy...
Poznaj bajecznie kolorową komiksową adaptację zachwycającej filmowej opowieści ,,Gdzie jest Dory". Dory to wesoła niebieska rybka, która ma kłopoty z pamięcią...
Przeczytane:2025-04-26, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025,
„W głowie się nie mieści” jest bajką, którą doskonale znamy i bardzo lubimy. Dlatego, kiedy okazało się, że będzie komiks, w którym znajdziemy jej adaptację z przyjemnością, a jednocześnie swoimi oczekiwaniami po niego sięgnęliśmy. Nie zawiedliśmy się ani trochę, cudowanie było wrócić do historii jedenastoletniej Riley, którą kieruje pięć emocji: Radość, Strach, Odraza, Gniew i Smutek. Ta opowieść jest nie tylko świetna, ale również bardzo wartościowa.
Główną bohaterką jest Railey, dziewczynka, która musi się przeprowadzić i poradzić sobie z nowymi wyzwaniami. Nie jest to dla niej łatwe, targają nią różne emocje. Jest postacią naprawdę ciekawą, z którą dzieci mogą się utożsamiać.
Wizualnie komiks jest naprawdę ładny. Znajdziemy w nim ilustracje, które przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
„Magiczny świat Disneya w komiksie. W głowie się nie mieści” to świetna adaptacja bajki, którą my bardzo lubimy. Z przyjemnością polecamy.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA