Okładka książki - Malta i Gozo

Malta i Gozo

Malta i Gozo Inspirator Podróżniczy

- pomysł na idealne wakacje!

Twój inspirator zaprowadzi cię w każdy zakamarek Malty i Gozo. Nic cię nie ominie!

Z nami odwiedzisz ufortyfikowaną Vallettę, nazywaną muzeum pod gołym niebem, pospacerujesz w ciszy krętymi uliczkami średniowiecznej Mdiny, poszukując najokazalszych i najmisterniej wykonanych kołatek. Odpoczniesz w sielskim klimacie Gozo, odwiedzając Świątynie Ggantija - starsze niż piramidy egipskie i Stonehenge, a u wybrzeży Comino zachwycisz się Błękitną oraz Kryształową Laguną, jednymi z najpiękniejszych i najczystszych w Europie.

Wspólnie z Katarzyną i Pawłem Tykami opracowaliśmy przewodnik po wyjątkowych Wyspach Maltańskich. Znajdziesz w nim ranking atrakcji i rekomendacje autorów, knajpki polecane przez miejscowych, intuicyjną nawigację, a do wszystkich wyjątkowych miejsc doprowadzi cię rozkładana mapa.

Katarzyna Tyka i Paweł Tyka - założyciele portalu maltaigozo.pl, niezależnego i kompleksowego źródła informacji o wyspach. Piszą o dziedzictwie kulturowym archipelagu i pomagają w planowaniu podróży oraz organizacji pobytu od A do Z.

Informacje dodatkowe o Malta i Gozo:

Kup książkę Malta i Gozo

Malta i Gozo
Paweł Tyka0
Okładka ksiązki - Malta i Gozo

Muzeum pod otwartym niebem §Dlaczego joannici pożądali Malty? §Czemu służyły megalityczne świątynie? §Skąd się wziął ruch lewostronny? §Gdzie najlepiej...

Opad
Opad