Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.
Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem ,,superpokarmów", wspomagających leczenie alergii.
Choroba nie musi skazywać alergika na rodzinną alienację kulinarną - przeciwnie - może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2019-04-10
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 96
o Najlepszy na Rodos kafenion. o Monumentalny Pałac Wielkich Mistrzów. o Marzenie windsurferów i kiteboarderów. o Zatoka Antony'ego...
o Knossós, archeologiczny Disneyland? o Sfakiani pita, czyli naleśniki z owczym serem i miodem. o Sklepy z najpiękniejszą biżuterią. o Fascynujący...