Okładka książki - Migrena

Migrena

Migrena pojawia się nagle i potrafi zostać na lata. Odbiera kontrolę nad codziennością, zmusza do rezygnacji z planów i aktywności. Choć coraz częściej się o niej mówi, wciąż bywa bagatelizowana zarówno przez otoczenie, jak i przez samych chorych.

Z tą chorobą mierzy się prawdopodobnie co czwarta osoba w Polsce. Każdy więc ją zna, bo albo sam próbuje funkcjonować mimo napadów bólu, albo wspiera bliską osobę, którą migrena regularnie wyłącza z normalnego życia. Z tego powodu wiele osób szuka różnych sposobów, by żyć z chorobą mądrzej, spokojniej i bardziej świadomie.

Autorka łączy w książce najnowszą wiedzę medyczną z praktyką gabinetu lekarskiego i codziennością pacjentów. Pokazuje, jak zrozumieć migrenę i jak odzyskać wpływ na własne życie.A przede wszystkim, jak ważnym elementem migrenowej układanki jest właściwe odżywianie, które w przypadku nasilenia dolegliwości może być solidną tarczą w zmaganiach z tym trudnym przeciwnikiem.

W książce znajdziesz:

.skąd bierze się migrena i co może ją nasilać,

.powiązania migreny z innymi problemami zdrowotnymi,

.mity i błędne przekonania, które opóźniają leczenie,

.naturalne i farmakologiczne metody łagodzenia objawów,

.praktyczne wskazówki dietetyczne i jadłospisy antymigrenowe na 21 dni,

.ratunkowe zestawy posiłków na migrenowe dni,

.historie pacjentów, które dodają otuchy i pokazują, że nawet pomimo choroby można żyć pełniej i lepiej.

Informacje dodatkowe o Migrena:

Kup książkę Migrena

180 dań do pudełka. Hashimoto
Joanna Zielewska0
Okładka ksiązki - 180 dań do pudełka. Hashimoto

Żyjemy w ciągłym biegu i niełatwo nam znaleźć czas na gotowanie. A przy chorobie Hashimoto tarczyca bardzo potrzebuje regularnych posiłków, które dostarczą...

Jelita. Kręta droga do zdrowia. Proste sposoby na lepsze życie
Joanna Zielewska0
Okładka ksiązki - Jelita. Kręta droga do zdrowia. Proste sposoby na lepsze życie

Poradnik dla osób, które odczuwają dolegliwości ze strony układu pokarmowego, ale nie wiedzą, co może być ich przyczyną. Jelita są fascynującym i niezwykle...

Opad
Opad