Ok³adka ksi±¿ki - Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych

Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych

Ocena: 6 (2 g³osów)

Nikt nie jest doskona³y, ale to nie powinno powstrzymywaæ nikogo od mi³o¶ci - mi³o¶ci do ¶wiata, do siebie nawzajem i nawet do nas samych. W tej piêknie ilustrowanej ksi±¿ce, nauczyciel buddyzmu Haemin Sunim (którego imiê oznacza ,,spontaniczn± m±dro¶æ") korzysta z przyk³adów z w³asnego ¿ycia oraz z wielu lat do¶wiadczenia w pomaganiu innym. Kiedy traktujemy siebie ze wspó³czuciem i empati± oraz staramy siê sobie wybaczyæ, uczymy siê traktowaæ innych w ten sam sposób, dziêki czemu jeste¶my w stanie komunikowaæ siê z lud¼mi na innym, g³êbszym poziomie, nie przejmowaæ siê pora¿kami, radziæ sobie z bólem i depresj±, s³uchaæ innych bardziej uwa¿nie, wyra¿aæ swoje my¶li wyra¼niej i mieæ odwagê do realizacji tego, co nas naprawdê uszczê¶liwia, aby czuæ siê kompletnym. W ksi±¿ce znajdziemy ponad 35 kolorowych ilustracji, które przez zmys³ wzroku trafi± do serca, a wraz ze s³owami Haemina Sunima oferuj± pocieszenie, zachêtê i m±dro¶æ, aby ka¿dy móg³ nauczyæ siê kochaæ siebie, swoje ¿ycie i wszystkich w nim obecnych.

Informacje dodatkowe o Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych:

Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2020-03-25
Kategoria: Poradniki
Tytu³ orygina³u: Love for Imperfect Things

Tagi: bóg

wiêcej

POLECANA RECENZJA

Kup ksi±¿kê Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych

Cytaty z ksi±¿ki

„Nasze ¿ycie jest zdecydowanie zbyt cenne, by po¶wieciæ je na kpiny i nienawi¶æ do czego¶, co do nas nie przemawia, czego nie rozumiemy“

Wiêcej
Wiêcej cytatów z tej ksi±¿ki

Zobacz tak¿e

Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych - opinie o ksi±¿ce

„Mi³o¶æ do rzeczy niedoskona³ych“ to bardzo m±dra, duchowa uczta pe³na delikatnych smaczków, które inspiruj±, dodaj± otuchy, rozganiaj± ciemne chmury daj±c nadziejê i ucz±c emanowania wewnêtrznym ciep³em na co dzieñ. Sk³ania do refleksji nad przemijaniem, pielêgnowaniem rodzinnych wiêzi, wychowywaniem dzieci. Uczy umiejêtno¶ci s³uchania, wybaczania, uwa¿no¶ci ale te¿ niekrytykowania innych, zrozumienia i akceptacji osób ró¿ni±cych siê od nas. Podpowiada jak radziæ sobie z rozczarowaniem, pora¿k±, smutkiem, przygnêbieniem, trudnymi relacjami w zwi±zku i nat³okiem my¶li.

Swoje wskazówki autor opiera na w³asnych do¶wiadczeniach, dziêki temu to o czym pisze jest wiarygodne i prawdziwe. Jego przes³ania wy³aniaj±ce siê z tre¶ci ksi±¿ki s± ponadczasowe i skierowane do ka¿dego, bez wzglêdu na wiek czy wyznawan± religiê. S± to prawdy z pozoru tylko oczywiste, o których wiêkszo¶æ ludzi wie, lecz trudno im je zastosowaæ w praktyce. Nie jest to poradnik w dok³adnym tego s³owa znaczeniu, lecz raczej piêkny, pe³en duchowego przekazu przewodnik po ró¿nych aspektach naszego ¿ycia.

Inne ksi±¿ki autora
Wszystko ma swój czas. M±dro¶æ zen na trudne chwile
Haemin Sunim0
Ok³adka ksi±zki - Wszystko ma swój czas. M±dro¶æ zen na trudne chwile

Najbardziej krêta ¶cie¿ka jest zarazem t±, która uczy nas najwiêcej. Masz prawo pope³niaæ b³êdy, czuæ siê zagubiony i nie wiedzieæ, co dalej. To czê¶æ...

Zwolnij wreszcie. Jak odnale¼æ spokój w ¶wiecie, który nigdy siê nie zatrzymuje
Haemin Sunim0
Ok³adka ksi±zki - Zwolnij wreszcie. Jak odnale¼æ spokój w ¶wiecie, który nigdy siê nie zatrzymuje

Jak nie zwariowaæ, s³uchaj±c wiadomo¶ci? Jak przestaæ siê martwiæ koñcem ¶wiata? Jak przetrwaæ kolejny dzieñ w pracy i nie oszaleæ? Czasem wystarczy.....

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje