Okładka książki - Miłość w Alpach (Johan). Heart of crystal

Miłość w Alpach (Johan). Heart of crystal

Jestem Claudia Bianchi i właśnie uciekłam z domu.

Może to tylko wyraz młodzieńczego buntu, a może desperackie wołanie o uwagę ojca, dla którego wciąż jestem niewidzialna. W zasypanej śniegiem alpejskiej wiosce dostaję jednak atencję innego mężczyzny. To ratownik górski o kryształowym sercu i zielonych oczach, który ucieleśnia wszystkie moje pragnienia. Nawet jeśli wciąż udaje, że nie odczuwa tego elektryzującego przyciągania między nami...

Różowe włosy, cięty język, śliczna twarz i niesamowita charyzma. Kobieta fascynująca, nieprzewidywalna i... kompletnie poza moim zasięgiem. Nawet gdyby nie była siostrzenicą mojego przyjaciela, jest zdecydowanie za młoda, by budzić we mnie jakiekolwiek uczucia.

Jestem Johan ,,Candy" Tobler i właśnie stanąłem przed zadaniem odwrócenia się od światła, które rozpromieniło najmroczniejsze zakamarki mojej duszy.

Informacje dodatkowe o Miłość w Alpach (Johan). Heart of crystal:

Miłość w Alpach (Johan). Heart of crystal - opinie o książce

Avatar użytkownika - dosia1709
dosia1709
Przeczytane:2025-02-27, Ocena: 5, Przeczytałem,

"Jest wszystkim, czego pragnę, ale czego nie mogę mieć"

Claudia Bianchi ma niecałe siedemnaście lat, kiedy ucieka z domu. Schronienie znajduje u wujka w zasypanej śniegiem alpejskiej wiosce.

To tu poznaje Johana ratownika górskiego o kryształowym sercu i zielonych oczach, który ucieleśnia wszystkie jej pragnienia.

"Mam wrażenie, jakbym właśnie opuściła jakiś duszny, klaustrofobiczny kokon i w końcu rozpostarła skrzydła. Jakbym wzięła pierwszy, pachnący wolnością oddech i miała u stóp cały niezmierzony świat.

To jest właśnie moja wolność.

On nią jest..."

Różowe włosy, cięty język, śliczna twarz i niesamowita charyzma, urzekają mężczyznę, jednak choć bardzo chciałby czegoś więcej nie pozwala mu na to chonor, oraz lojalność wobec przyjaciela, który jest jej wujem.

Czy zakazane uczucie nie zniszczy ich oboje?

" Heart of crystal" emocjonalny rollercoaster, który wzbudził we mnie z początku mieszane uczucia.

Zacznę od tego, że przez pierwszą połowę książki, kiedy to Claudia była nieletnia, grała mi na nerwach swoim dziecinnym zachowaniem. Choć chciała uchodzić za dorosłą to w ogóle jej to nie wychodziło.

No i słownictwo, które w jednej chwili było używane też nie podeszło mi w ogóle, bo raczej matce dziewczyny nie bardzo pasowało.

No i teraz czas na milsze słowa.

Druga połowa książki przyprawiała o szybsze bicie serca, wypieki na twarzy a w pewnej chwili kupę śmiechu. No przyznam, że Claudia była pomysłowa.

Akcja była naprawdę świetnie przemyślana i aż chciało się czytać więcej i więcej. Napięcie, jakie budowała autorka między bohaterami byli elektryzujące, przyciągające i bardzo pikantne.

Bardzo podobał mi się motyw ratowników górskich jednak szkoda, że autorka nie wplotła chociaż jednej mocniejszej akcji z takiej pracy, brakowało mi takiego urywka. Był jeden, ale jak szybko się zaczął, tak szybko się skończył.

Co więcej, mam powiedzieć? Warto sięgnąć po tę książkę nie tylko dla pięknej okładki, ale również dla fajnej, lekkiej i zdecydowanie pikantnej historii, która podniesie ciśnienie i zagotuje krew w żyłach.

Polecam ?

Miłość w Alpach (Gabriel). Heart of ice
Iwona Jaworska0
Okładka ksiązki - Miłość w Alpach (Gabriel). Heart of ice

Uśmiech jest moją jedyną bronią przeciwko światu. Szpecąca skaza na twarzy - moją największą zmorą. Jestem Heidi Seiler i właśnie zostałam zdradzona. Kolejna...

Przeklęta posesja
Iwona Jaworska0
Okładka ksiązki - Przeklęta posesja

Gdyby sarkazm miał twarz, byłaby to twarz emmeta hamiltona. „Bezczelny, niepoprawny, niedopasowany”, do perfekcji opanował sztukę prowokowania...