Uwielbiasz tworzyć i przeżywać przygody? Szukasz inspiracji do kolejnej epickiej konstrukcji? Cóż, nie można było lepiej trafić! Minecraft. Escape Rooms to książka, dzięki której odkryjesz ekscytujące projekty pokoi zagadek trzynastu legendarnych twórców. Udaj się w podróż po tych niesamowitych dziełach. Odwiedź więzienie pełne zombie, piracką wyspę z ukrytym skarbem, przerażający nawiedzony dom, ogromny automat do gier i wiele, wiele innych! Korzystaj z porad ekspertów, aby tworzyć niezwykłe interaktywne mapy, które zapewnią graczom wiele godzin rozrywki i wyzwania w postaci pomysłowych łamigłówek oraz genialnych konstrukcji z użyciem czerwienitu. Ta pełna fantastycznych budowli i niezwykłych pomysłów książka pobudzi wyobraźnię zarówno początkujących, jak i doświadczonych graczy w Minecrafta. Pora więc usiąść wygodnie i dać się porwać pasjonującej zabawie. Konstrukcje, które stworzysz dzięki tej książce, przyniosą ci wiele satysfakcji i pomogą rozwinąć kolejne umiejętności związane z Minecraftem.
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-11-26
Tytuł oryginału: Minecraft Escape Rooms
Po raz kolejny chcę Wam pokazać książkę, która będzie fantastycznym prezentem dla tych, którzy uwielbiają grać w Minecerafta. Książka na pewno spodoba się nie tylko młodszym graczom, ale również dorosłym, którzy lubią tę grę.
Tym razem odkryjemy aż 13 najlepszych escape room i być może sami zainspirujemy się tymi pomysłami i stworzymy coś swojego.
Konstrukcje w tej książce wymagają kreatywności i zdolności budowniczych, ale nie są bardzo skomplikowane. Ale dla tych, dla których mogą się wydawać zbyt trudne w książce znajduje się wskazówki.
Wraz z tą książka możemy zbudować wyspę skarbów, nawiedzony dom, ucieczkę z Netheru, podziemne labirynty czy podniebny zamek.
Książka bogata jest w szczegółowe ilustracje, które zachęcają do budowania.
Książka ma duży format, twardą oprawę i wraz z innymi książkami wydanymi przez Harpercollins o Minecerafcie, wygląda przepięknie na regle. Polecamy na prezent dla każdego fana budowli ze świata tej gry.
Pierwsze angielskie słowa, radość z odkrywania i satysfakcja z rozwiązywania zadań - właśnie tak może wyglądać nauka języka angielskiego twojego dziecka...
Przyjmuję wyzwanie! Ćwiczenia korekcyjno-kompensacyjne. Klasa 8 to zbiór zadań mających na celu rozwijanie i stymulowanie funkcji psychofizycznych uczniów...
Przeczytane:2026-01-14, Ocena: 6, Przeczytałem, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, 52 książki 2026, 26 książek 2026, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, 12 książek 2026, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2026 roku,
Dziś pozycja dla wszystkich tych, co uwielbiają tworzyć i przeżywać nowe przygody. I tych, dla których Minecraft jest dalej na topie.
,,Minecraft. Escape rooms. Pokoje zagadek" to pozycja, która rozrusza szare komórki, rozbudzi kreatywność, zachęci to tworzenia i budowania. Wszystko super wyjaśnione, przynajmniej dla fana, bo ja jeszcze niektórych rzeczy tutaj nie rozumiem. ?Są w niej ciekawe budowle, szczegółowo opisane z uwzględnieniem pomysłowych detali. Każda strona to moc kolorów i dużo zabawy. Myślę, że to naprawdę dobry dodatek do gry, który pomoże urozmaicić minecraftowy świat w grze.
Książka jest w twardej oprawie, więc jak się domyślacie na pewno, prezentuje się świetnie. Przykuje uwagę nie jednego fana.