Poznawaj zawody z Misiem Pracusiem! Fantastyczna książka ze stronami podzielonymi na trzy części pozwoli najmłodszym eksperymentować i bawić się różnymi strojami. Jak ubiera się rycerz, a jak rolnik? Miś Pracuś ma w swojej szafie mnóstwo ubrań!
Co na siebie włoży dziś nasz przyjaciel Pracuś Miś?
Kim będzie dziś Miś Pracuś? Ubierze się w strój piracki, włoży zbroję rycerską czy skafander astronauty? A może pomiesza różne elementy tych strojów i stworzy niepowtarzalny, zabawny kostium? Sam zdecyduj i ułóż obrazki tak, jak chcesz.
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2025-02-12
Kategoria wiekowa: 0-3 lat
Miś Pracuś zaprasza maluchy do zabawy!
Od niedawna seria książek z tym bohaterem powiększyła się o kolejny tytuł. Tym razem jest to kolorowa przeplatanka, a na maluszki czeka zabawa w projektowanie strojów!
Książka została skonstruowana tak, by dziecko mogło wyszukiwać odpowiednie elementy stroju stanowiące jedność. Ale może też zaszaleć i spróbować stworzyć zupełnie nowe zestawienia.
To dobra okazja do poćwiczenia spostrzegawczości, kojarzenia, zauważenia cech wspólnych lub różnic. To również możliwość rozwijania słownictwa poprzez poznawanie nazw elementów ubioru.
Każdej stronie towarzyszy krótki, rymowany tekst, dzięki któremu dodatkowo maluchy poznają zawody.
Myślę, że dzieci pokochają tego bohatera!
Poznawajcie świat z Misiem Pracusiem! Czytając wesołe książeczki i przesuwając ruchome elementy, mały czytelnik może poznać różne zawody lub miejsca...
Miś Pracuś wybiera się w podróż. Dołącz do niego, czytając wesołą książeczkę z wysuwanymi elementami. Książeczka składa się z ośmiu, sztywnych stron...
Przeczytane:2025-03-15, Ocena: 6, Przeczytałem,
Poznajcie małego i sympatycznego Misia Pracusia. Dziś będzie się przebierał! Może być piratem, strażakiem, nurkiem, piłkarzem, a nawet astronautom czy rycerzem.
Ta kartonowa książeczka dla najmłodszych, z krótkimi, rymowanymi wierszykami, zachwyci maluchów. Strony są podzielone na trzy części i to one będę decydować, jaki strój założy nasz mały miś. Dzieci mogą bawić się, wymyślać, zmieniać i przekładać, tworząc nowe, niesamowite kombinacje strojów.
To świetny sposób na zabawę oraz poznawanie nowych słów i zawodów, który z pewnością rozbudzi kreatywność i wyobraźnię.