Okładka książki - Młodzi przyrodnicy. Dzikie zwierzęta. Modele 3D

Młodzi przyrodnicy. Dzikie zwierzęta. Modele 3D

Safari w książce? To możliwe z ,,Dzikie zwierzęta. Modele 3D" z serii ,,Młodzi Przyrodnicy"! Abigail Wheatley stworzyła fascynującą publikację, która łączy pasję do natury z twórczą zabawą. W środku znajdziesz 5 modeli - lwa, słonia, krokodyla, żyrafy i zebry - gotowych do wypchnięcia i złożenia.

Książka to prawdziwa przygoda edukacyjna - każdemu zwierzęciu towarzyszy porcja ciekawostek, które rozwijają wiedzę przyrodniczą. Idealna do zabrania w podróż czy jako kreatywna rozrywka w domu. Świetnie wspiera rozwój motoryczny dziecka, a piękne modele mogą posłużyć jako ozdoby lub element zabawy tematycznej. Nauka, zabawa i tworzenie - wszystko w jednej książce!

Informacje dodatkowe o Młodzi przyrodnicy. Dzikie zwierzęta. Modele 3D:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2025-08-27

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Młodzi przyrodnicy. Dzikie zwierzęta. Modele 3D

Młodzi przyrodnicy. Dzikie zwierzęta. Modele 3D - opinie o książce

Avatar użytkownika - baska
baska
Przeczytane:2025-08-24, Ocena: 6, Przeczytałam,
Seria ,,Mali przyrodnicy" to wyjątkowa propozycja dla ciekawych świata odkrywców. Seria składa się z pięciu książeczek 3D, w których znajdziemy najważniesze informacje o danym zwierzęciu, a także jego model 3D

?W każdej z książeczce dziecko poznaje 5 zwierząt i do każdego ma możliwość zbudowania modelu 3D. Po zdjęciu kartoniku z modelem pod spodem znajdziemy fakty o zwierzęciu : gdzie występuje ? co je?
Te informacje przedstawione są w sposób przystępny i zrozumiały dla dzieci np. Lew: ,,Jaki jest duży? Tak długi jak łóżko" - taka informacja dale dziecku konkret, co jest bardzo ważne dla maluchów, ponieważ określenie półtora metra to jeszcze kompletna abstrakcja.

?Fajnym zamysłem jest to, że po wyjęciu planszy z makietą coś tam dalej jest dzięki czemu książeczka nadal jest estetyczna i pomaga eksplorować świat zwierząt

Młodzi przyrodnicy. Szaty zwierząt. Tom 14
Patrycja Zarawska0
Okładka ksiązki - Młodzi przyrodnicy. Szaty zwierząt. Tom 14

W książce ,,Szaty zwierząt" młodzi czytelnicy dowiedzą się, że zwierzęta - podobnie jak ludzie - też zmieniają swoje ,,ubrania". Poczytają o szatach godowych...

Jak dwa łyse konie, czyli Bartek i Darek
Patrycja Zarawska0
Okładka ksiązki - Jak dwa łyse konie, czyli Bartek i Darek

Dwóch chłopców mających zakręcone przygody w szkole i podczas klasowej wycieczki. Brzmi znajomo? Może i tak, ale Bartek i Darek, znający się jak dwa łyse...