Okładka książki - Narodziny legendy. Chłopak, który został piłkarzem. Hammersmith United

Narodziny legendy. Chłopak, który został piłkarzem. Hammersmith United

Tom 1 cyklu Hammersmith United

JEDEN CHŁOPAK. JEDNA PIŁKA. JEDNO WIELKIE MARZENIE.

Oto Leon Brown. Ma trzynaście lat. Mieszka w małym, ponurym miasteczku. Jego mama umarła, gdy był bardzo mały, a taty nigdy nie poznał. Mieszka z ciotką i wujkiem, który nie pozwala mu grać w lokalnej drużynie. Leon jednak się nie poddaje. Trenuje w parku z dorosłymi i wrzuca do sieci filmy ze swoimi najlepszymi trikami.

Pewnego dnia jego nagrania zauważa łowca talentów słynnego klubu Hammersmith United. Leon trafia do drużyny juniorów i nagle cały świat zaczyna mówić o jego niezwykłych umiejętnościach.

Wraz ze spełnionym marzeniem przychodzi sława, ale też presja i tajemnice związane z rodziną. Czy Leon to udźwignie?

Pierwszy tom bestsellerowej trylogii o chłopaku, który stał się legendą.

Informacje dodatkowe o Narodziny legendy. Chłopak, który został piłkarzem. Hammersmith United:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2026-05-20
Tytuł oryginału: Ihmepoika Leon

Tagi: Opowieści o sporcie dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Kup książkę Narodziny legendy. Chłopak, który został piłkarzem. Hammersmith United

Narodziny legendy. Chłopak, który został piłkarzem. Hammersmith United - opinie o książce

,,Narodziny legendy" to pierwszy tom serii ,,Hammersmith United" o chłopaku, który został piłkarzem. Jest to pełne emocji opowieść dla starszych dzieci o sportowych marzeniach, determinacji i cenie sławy.

Leon Brown ma trzynaście lat. Wychowuje go ciotka i surowy wujek, który zabrania mu grać w lokalnym klubie. Leon jednak nie poddaje się i trenuje w parku, nagrywa swoje piłkarskie triki i wrzuca je do internetu. Jego wysiłek w końcu został nagrodzony. Zauważa go łowca talentów klubu Hammersmith United. Od tej pory życie chłopca zmienia się.

Książka na pewno będzie dla dzieci ekscytującą historią. Myślę, że pozwoli ona młodym czytelnikom uwierzyć w siebie. Pokaże, że warto być zdeterminowanym i dążyć do realizacji swoich marzeń. Jednak trzeba pamiętać również, że niektóre marzenia odmieniają cały nasz świat. W przypadku Leona ten świat stał się rywalizacją i presją sukcesu.

Książka dostarcza różnych emocji. Współczucie, złość na wujka, ale też napięcie związane z meczami i presją sukcesu.

Książka napisana jest lekkim i przyjemnym stylem. Tempo akcji jest dość dynamiczne, dzięki czemu lektura jest wciągająca.

Książkę polecam fanom piłki nożnej, którzy lubią motyw ,,od zera do bohatera".