DOSYĆ MILCZENIA! CZAS NA REWOLUCJĘ W POLSKICH SYPIALNIACH!
Ta książka może zmienić Twoje życie. Jeśli tylko się odważysz...
To nie jest poradnik. To manifest.
Głos piętnastu kobiet, które otworzyły przede mną drzwi do swoich sypialni.
Kobiet w różnym wieku, za którymi stoją ich unikalne historie.
Mówią prawdę o niskim libido, udawanych orgazmach czy obowiązku "dawania mężowi", ale również tłumionej dzikości i odzyskiwaniu prawa do własnego ciała.
Mówią o tym, o czym nasze mamy i babcie nie mogły mówić głośno...
Dla kobiet to mapa prowadząca do siebie, a dla mężczyzn - otwarte drzwi do kobiecego świata i szansa, by lepiej go zrozumieć.
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-05-01
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
Tytuł oryginału: (Nie)udane życie seksualne Polek
Przeczytane:2025-07-01, Ocena: 5, Przeczytałam,
Jest wiele tematów tabu, ale do tego największego należy zdecydowanie se.ks. Zdajemy sobie sprawę, że to bardzo ważna sfera naszego życia, a tym bardziej tego związkowego. Jednak wciąż jest to temat, którego wiele osób boi się poruszać z partnerem, partnerką.
Gdy otrzymałam propozycję współpracy pomyślałam sobie - wow, ale super! W końcu jest ktoś, kto wyszedł do Polek, "zajrzał im do łóżek" w rozmowie, a potem to spisał i wydał. Nie wątpię, że na rynku wydawniczym są inne pozycje poruszające te zagadnienia. Ale musicie przyznać, że jest ich jak na lekarstwo.
Rozpakowałam przesyłkę, obejrzałam subtelną różową okładkę, usiadłam wygodnie i przepadłam. Historie, które przytacza Justyna Kwil, wciągnęły mnie bez reszty. Sprawiły, że czytałam z zapartym tchem i zastanawiałam się, jak to możliwe, że wiele kobiet nadal to sobie robi - pozwala na byle jakość, na poniżanie, stawianie siebie w gorszej pozycji lub na szarym końcu. Brawa dla osób, które potrafią otwarcie rozmawiać o tym, co czują, czego pragną, na co mają ochotę. Chociaż dla mnie nie było tu nic odkrywczego to wiem, że ta pozycja dla wielu osób może być motywacją do działania w kierunku lepszego życia, także tego intymnego.
15 historii, prawdziwych, obnażających lęki, pragnienia, oczekiwania. 15 kobiet, które w większym lub mniejszym stopniu są zadowolone ze swojego życia se.ksualnego. 15 rozmów pełnych emocji, także tych trudnych, po których trzeba wziąć kilka głębszych oddechów i otrzeć łzy. 15 historii, które dzięki Justynie Kwil ujrzały światło dzienne i są światełkiem w tunelu.
Książka ta to jak spotkanie z przyjaciółką przy winie. Lekki styl, dzięki któremu się wręcz płynie, niekiedy dosadny język, co uwiarygodnia czytane historie. Jestem przekonana, że czas, jaki spędzicie nad tą lekturą, nie będzie zmarnowany. Polecam!!