Okładka książki - Niebieski Kot - Dziewczyna w masce

Niebieski Kot - Dziewczyna w masce

Tom 1 cyklu Projekt Solotova

Za dnia uczennica warszawskiego liceum, w nocy utalentowana hakerka. W dniu rozpoczęcia roku szkolnego dziewczyna dostaje wiadomość od anonimowego nadawcy. To obróci jej życie o sto osiemdziesiąt stopni.

Zaczyna się od prostego zadania: wykraść ważne dokumenty znanemu politykowi. Czy zwykła nastolatka, jaką można spotkać każdego dnia na ulicy, podoła tej misji?

"Niebieski Kot" to książka pełna przemocy, okrucieństwa, erotyzmu, chwilami wulgarna czy nawet nieprzyzwoita, ale odzwierciedlająca realizm dzisiejszych czasów.

Informacje dodatkowe o Niebieski Kot - Dziewczyna w masce:

Data wydania: 2024-10-24

Kup książkę Niebieski Kot - Dziewczyna w masce

Niebieski Kot - Dziewczyna w masce - opinie o książce

Avatar użytkownika - anna_zajda
anna_zajda
Przeczytane:2025-04-12, Ocena: 6, Przeczytałem,

"Niebieski kot. Dziewczyna w masce" Łukasza Janowicza to udany debiut autora. Niebieski kot to pseudonim szesnastoletniej licealistki Sandry, buntowniczki pochodzącej z patologicznej rodziny. Zamyka się w sobie i znajduje swój świat w komputerze, ponieważ nie ma wsparcia najbliższych. W przeszłości zajmowała się hakerstwem, ale pewnego dnia postanawia coś zmienić w swoim życiu. Podejmuje naukę w liceum. W pierwszym dniu nauki dostaje wiadomość od anonimowego nadawcy. Ma włamać się do komputera skorumpowanego senatora i wykraść poufne informacje. Gdyby jednak tego nie zrobiła to policja dowie się o jej działalności hakerskiej. Sandra wkracza w towarzystwo ludzi walczących z korupcją. Grozi jej niebezpieczeństwo.

Losy bohaterki to walka o przetrwanie w nieprzyjaznym świecie. W książce możemy się spotkać z tematem przemocy seksualnej w domach dziecka, przemocy w szkole,korupcji, hejtu. Jest sporo przerażających opisów gwałtów, co było dla mnie za mocne. Moim zdaniem jest to kryminał pomieszany z thrillerem i sensacją. Zachęcam do przeczytania książki. Porusza ciężkie tematy, ale bardzo dobrze się ją czytało. Chętnie siegnę po kolejną książkę autora, ponieważ podoba mi się jego styl pisania i jestem ciekawa dalszych losów Sandry po tym zaskakującym zakończeniu.

Avatar użytkownika - Zabkowa
Zabkowa
Przeczytane:2024-09-13, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Polskie szkoły - Ślepota czy celowy mobbing?
Łukasz Janowicz0
Okładka ksiązki - Polskie szkoły - Ślepota czy celowy mobbing?

Czy szkoła naprawdę jest miejscem bezpiecznym dla ucznia? Ta książka stawia trudne pytania, których zbyt długo unikano. To zbiór autentycznych świadectw...

Niebieski Kot - Upadek
Łukasz Janowicz0
Okładka ksiązki - Niebieski Kot - Upadek

Układy. Groźby. Szantaże Sandra, którą do tej pory znaliście, przestała istnieć. Chęć zemsty zakorzeniła się w jej sercu, wywołując skrajne emocje i pragnienie...