Michael Clarke zawsze wiedział, czego chce od życia. Biznes. Władza. Sukces. Zbudował to wszystko własnymi rękami – wspólnie z Mattem i Trevorem stworzył W&L&C Media. Jednak przypłacił to rozbitym małżeństwem i przekonaniem, że emocje to tylko zbędny balast. Nie kocha. Nie ufa. Nie pozwala sobie na słabość. Jego życie to kontrola, strategia, cisza i precyzja.
Emily Black jest wesoła i pełna życia, jej uśmiech potrafi stopić każdy lód. Wiele przeszła w dzieciństwie, jednak to jej nie złamało. Nauczyła się uśmiechać, nawet jeśli to tylko przykrywka dla blizn z przeszłości. Otacza się przyjaciółmi, których kocha całym sercem, i cieszy się każdą chwilą.
Los skrzyżował ich ścieżki.
Dwa światy. Dwa żywioły.
Ona – chaos, emocje, światło.
On – chłód, cisza, kontrola.
Zderzenie było nieuniknione. A potem Michael ją skrzywdził. Niechcący. Ale to nie ma znaczenia. Przeszłość nauczyła Emily jednego – nigdy więcej nie ufać mężczyznom. A dla Michaela to pierwszy raz, gdy naprawdę czegoś żałuje.
Czy stanie się jej wybawieniem z koszmaru, czy pozostanie tym, od czego chciała uciec?
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-05-09
Język oryginału: Język polski
Historia, która pokazuje połączenie dwóch niesamowicie różnych charakterów zwiastujących istny chaos.
Romans biurowy z motywem age gap, to gratka dla niepoprawnych romantyczek.
On - Władczy i skupiony na swoich celach.
Ona - mimo rzucanych kłód pod nogi, wciąż widzi świat w kolorowych barwach.
Ogień i woda, przy tym połączeniu nie trudno będzie o burzowe chmury zwiastujące huragan.
Pełna emocji historia, która wciąga w wir fabuły. Dobrze wykreowani bohaterowie, którzy dzięki magii pióra autorki stworzyli piękne, a zarazem naturalne relacje nie tylko miłosne ale i przyjacielskie.
Autorka ma lekkie i przyjemne pióro, dzięki któremu historię czyta się bardzo szybko.
Gorąco polecam.
Uczucia Sophii zostały wystawione na ciężką próbę. Max złamał jej serce, wybierając inną kobietę. Po poznaniu prawdy mężczyzna odnajduje Sophię i pragnie...
Trevor Lewis jest jednym z założycieli WLC Media, firmy, która z impetem wkroczyła na rynek dziennikarski. Jako dyrektor finansowy, Lewis zdobywa najbardziej...
Przeczytane:2025-06-09, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Trzeci tom serii W&L&C Media skradł moje serce bez reszty. Choć każdy z założycieli firmy jest inny, to właśnie Michael Clarke stał się moim ulubieńcem – tajemniczy, poturbowany przez życie, nieufny wobec świata. Mężczyzna z przeszłością, która zostawiła głębokie blizny w jego sercu i duszy.. Skrywa swój ból za chłodnym spojrzeniem i milczeniem. Nie angażuje się, nie dopuszcza ludzi zbyt blisko… aż na jego drodze staje ona – Emily.
Emily to jego przeciwieństwo – pogodna, rozmowna, pełna kolorów i energii. Korektorka w Harris Publishing, zakochana w książkach i ludziach, zaraża optymizmem. Ich relacja zaczyna się od wzajemnej niechęci – choć mają wspólnych znajomych, nie potrafią się dogadać, a raczej… nie chcą. A jednak los nieustannie splata ich ścieżki – zawodowo i prywatnie.
Michael, choć pozornie zdystansowany, uważnie obserwuje wszystko wokół. Nic nie umknie jego uwadze – zna każdy detal życia swoich przyjaciół, chroni ich, dba o ich bezpieczeństwo, nawet jeśli musi sięgać po kontrowersyjne środki. Emily natomiast skrywa swoje własne demony – trauma z przeszłości, doświadczenia nastoletnich lat i lęk przed bliskością sprawiają, że nie potrafi w pełni zaufać żadnemu mężczyźnie.
Wszystko się zmienia podczas zjazdu mediów, gdy podstęp koleżanek staje się dla Emily wyzwalaczem dawnych koszmarów. Michael, choć nieświadomie wplątany w tę sytuację, staje się nie tylko jej oparciem, ale też katalizatorem zmian. Zaczyna się proces uzdrawiania – bolesny, trudny, ale konieczny. I piękny. Ich relacja powoli nabiera głębi, choć oboje boją się przyznać, jak bardzo zbliżyły ich… ich własne ciemności.
„Niedostępny” to emocjonalna huśtawka – od śmiechu do łez. Autorka fenomenalnie ukazała bohaterów – ich złożoność, wzajemne kontrasty, ale też to, co ich łączy. Relacja Michaela i Emily to coś więcej niż romans – to spotkanie dwóch zranionych dusz, które uczą się siebie nawzajem, leczą, budują od nowa.
Karolina Wilczęga nie boi się trudnych tematów – trauma, przemoc, zaufanie, siła przyjaźni i potrzeba wsparcia to wątki, które zostały tu pokazane z dużą wrażliwością i wyczuciem. To nie tylko piękna opowieść o miłości, ale też o wewnętrznej sile, o odnajdywaniu światła w mroku i o tym, że czasem najbardziej niedostępni ludzie mają w sobie najwięcej dobra – trzeba tylko znaleźć klucz do ich serca.
Nie mogłam się oderwać. Z każdą stroną rosło napięcie i ciekawość, a emocje nie opuszczały mnie do ostatniego zdania. To zdecydowanie jedna z tych serii, która zniewala emocjonalnie. Niezastąpiona lektura na letnie wieczory polecam serdecznie.