Każde spotkanie Sary i Wolfa kończy się gwałtowną kłótnią. Ona wyzywa go od najgorszych – najczęściej po persku. On niezmiennie radzi, by szybko wracała do swej chatki na kurzej nóżce i nakarmiła wygłodniałe nietoperze. Próbują się unikać, ale życie wciąż krzyżuje ich drogi. Są sąsiadami, robią zakupy w tych samych sklepach, a kiedy wybierają się do Houston lub San Antonio, to zawsze na to samo przedstawienie. W miarę jak coraz lepiej się poznają, początkowa wrogość ustępuje miejsca zrozumieniu i sympatii. Chętnie zaczęliby się spotykać na innych zasadach, ale najpierw muszą rozliczyć się z przeszłością.
Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2018-05-16
Tytuł oryginału: Wyoming Strong
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Natalia Kamińska-Matysiak
Violet pracuje jako sekretarka wziętego adwokata Blake'a Kempa, w którym jest beznadziejnie zakochana. Bardzo cierpi, gdy on karci ją za każdy najmniejszy...
Młodziutka Sassy Peale pracuje ponad miarę, by utrzymać swą rodzinę, ale i tak ledwie wiąże koniec z końcem. Wiele się zmienia, gdy poznaje sympatycznego...
Przeczytane:2025-04-13, Ocena: 5, Przeczytałam,
Każde spotkanie Sary i Wolfa powoduje iskrzenie, kłótnie i zgryźliwe docinki. I choć starają się unikać los cały czas stawia ich na swojej drodze, a im więcej czasu spędzają w swoim towarzystwie wzajemna niechęć przeistacza się w fascynację.
Tylko czy ich rodzące się uczucie ma szansę przetrwać, gdy oboje jeszcze nie uporali się z trudną przeszłością?
Uwielbiam twórczość Autorki. Choć jej książki opierają się na przewidywalności i utartym schemacie, jej przyjemny i lekki styl sprawiają, że chętnie sięgam po jej twórczość. Wiem, że przy nich spędzę miło czas i zrelaksuje się, ale też będę przeżywać losy bohaterów.
Sara i Wolf są pokiereszowani przez życie, a ich traumatyczne przeżycia odcisnęły na nich piętno, które miało ogromny wpływ na ich życie i zachowania. Każde z nich przybrało swoją "zbroję", ale gdy rodzące się uczucie zmusi ich do porzucenia jej okazuje się, że s bardzo do siebie podobni i pragną tego samego.
Tylko w najmniej odpowiednim momencie przeszłość da o sobie znać?
Wątek hate- love jest tutaj przedstawiony w świetny sposób, a docinki bohaterów bardzo mi się podobały.
Cóż mogę powiedzieć, ja z pewnością jeszcze będę sięgać, jaki wracać do książek Autorki.