Okładka książki - Niezwykły prezent. Czary Klary, tom 1

Niezwykły prezent. Czary Klary, tom 1

Na siódme urodziny czarodziejka Klara dostaje niezwykle rzadką magiczną różdżkę. To gałązka rosnącego na drugim końcu świata Drzewa Czarodziejów. Pierwsze proste czary idą dziewczynce niemal jak z płatka. Kiedy jednak pod nieobecność rodziców staje przed trudniejszym zadaniem - naprawieniem kilku zepsutych drobiazgów, sprawy szybko wymykają się spod kontroli. Zachłyśnięta nowymi możliwościami dziewczynka zalewa najpierw dom, a potem także pobliski las niepotrzebnymi przedmiotami i pojmuje swój błąd dopiero w momencie, kiedy w domu zaczyna się robić ciasno, a na progu stają niezadowolone leśne zwierzęta. Sytuacja komplikuje się jeszcze bardziej, gdy okazuje się, że zaklęć nie można cofnąć.

Bajkowa trylogii dla dzieci w wieku 6-8 lat, delikatnie wprowadzająca młodych czytelników w świat fantasy.

Informacje dodatkowe o Niezwykły prezent. Czary Klary, tom 1:

Data wydania: 2026-03-11
ISBN: 9788381419697

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Fantasy dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Niezwykły prezent. Czary Klary, tom 1

Szczęściarz
Marta Dębowska0
Okładka ksiązki -  Szczęściarz

Gałgankowy pajacyk z kwiaciarni „Florian i Róża” marzy o tym, by – tak jak innymi zabawkami – bawiły się nim dzieci. Te jednak...