Okładka książki - Nimfa ważki brazylijskiej

Nimfa ważki brazylijskiej

Tom 23 cyklu Prawdziwe owady, pajęczaki i inne robaki

Dwudziesty trzeci tom kolekcji "Prawdziwe owady, pajęczaki i inne robaki" + okaz - Nimfa ważki brazylijskiej.

Informacje dodatkowe o Nimfa ważki brazylijskiej:

Data wydania: 2022-06-28
Kategoria: Popularnonaukowe

Tagi: owady kolekcja fauna i flora

Kup książkę Nimfa ważki brazylijskiej

Nimfa ważki brazylijskiej - opinie o książce

Bohaterką dwudziestego trzeciego numeru serii "Prawdziwe owady, pajęczaki i inne robaki" jest ważka. Jak w poprzednich numerach, tak i tutaj omówiono budowę ciała ważek różnoskrzydłych, ich występowanie na mapie świata, rozmnażanie i rozwój. Przedstawiono też ich umiejętności łowcze, opisano główne ofiary, którymi się żywią, a także wrogów, które na ważki polują. Poza tym krótko omówiono też ważki równoskrzydłe, które są siostrami ważek różnoskrzydłych. Natomiast jako ciekawostkę przedstawiono znaczenie ważki w legendach.

Opinia opublikowana na moim blogu:

praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Wybór orzecznictwa Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w sprawach polskich t.3 biuletyn nr 3/2006

Europejski Trybunał Praw Człowieka w Stasburgu w dniu 8 czerwca 2006 r. stwierdził, że wyłączenie sądowej kontroli prawidłowości decyzji Fundacji Polsko-Niemieckie...

Biblia. Święta historia dla naszych dzieci
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Biblia. Święta historia dla naszych dzieci

"Biblia. Święta historia dla naszych dzieci" to książka wyjątkowa nie tylko dzięki oryginalnym ilustracjom, które zachwycą wszystkich młodych czytelników...