Okładka książki - Odcienie miłości - Antologia Romantasy

Miłość ma wiele odcieni…

Czasem zaczyna się od ukradkowego spojrzenia, innym razem – od ostrza przy gardle.

W czternastu opowiadaniach fantasy poznasz bohaterów, którzy kochają mimo przeciwności i wbrew zdrowemu rozsądkowi. Walczą o swoje uczucia lub… uciekają przed nimi na koniec świata.

Znajdziesz tu historie pełne namiętności i humoru, opowieści, które poruszą serce i zostawią cień na duszy.

Od ciasnych sklepowych regałów i dusznych uliczek, poprzez szerokie wody mórz, aż po pałacowe intrygi, od starożytnych klątw po spotkania w epoce neonów – każda opowieść to nowy świat, nowe emocje i nowe odcienie miłości.

Dla wszystkich, którzy lubią marzyć i nie boją się kochać.

Informacje dodatkowe o Odcienie miłości - Antologia Romantasy:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-07-07

Tagi: romantasy Romans fantasy fantastyka romans erotyka fantastykapolska Książki paranormal romance i romanse fantasy fantastyka polska polskafantastyka Antologia antologia tekstów opowiadania

Kup książkę Odcienie miłości - Antologia Romantasy

Odcienie miłości - Antologia Romantasy - opinie o książce

Avatar użytkownika - dianawiszniewska
dianawiszniewska
Przeczytane:2025-07-21, Ocena: 6, Przeczytałam,

Lubicie antologie? Ja osobiście bardzo lubię, bo w końcu ze stylem pisarskim jest jak z przyjaciółmi jednych lubimy od razu i wiemy że każda rozmowa przynosi nam przyjemność, do innych musimy przywyknąć i dopiero po paru spotkaniach odkrywamy ich wartość, a jeszcze inni choć wydają się mili to nas denerwują.

Często czytając różnorodne opinie książek, które też recenzowałam myślałam właśnie o tym, że ludzie zupełnie różnorodnie postrzegają daną historię. Jeśli więc chcesz zagłębić się w romantasy, ale nie wiesz od jakiego autora zacząć ta antologia to idealna propozycja. To zbiór opowiadań od różnych twórców, z których każdy wnosi do książki coś zupełnie innego swój styl, świat i wizję magicznej miłości.

To nie jest kolejna jednolita antologia z powtarzalnym motywem. Wręcz przeciwnie każda historia to nowa przygoda, nowe emocje i inny rodzaj romansu od mrocznego, przez bajkowy, aż po ten kipiący chemią i tajemnicą. Dzięki temu czytelnik ani przez chwilę się nie nudzi każda strona to nowa niespodzianka. Autorzy kreują nowe światy, lub osadzają historie w czasie współczesnym, znajdziemy tu mnóstwo magicznych mocny oraz magicznych stworzeń.

Największy atut? Różnorodność stylów! Można tu natknąć się na autorkę, o której wcześniej nie słyszeliście, a po przeczytaniu jej opowiadania natychmiast wpiszecie jej nazwisko na swoją TBR-listę. To cudowna okazja, by odkryć nowe pióra i przekonać się, z kim literacko wam po drodze.

Jeśli kochacie historie, w których uczucia łączą się z fantastyką, a magia przeplata się z emocjami to jest coś dla Was. Idealna dla wszystkich, którzy szukają inspiracji, nowych autorów do pokochania i nie boją się przeskakiwać między światami. Bo nawet jeśli jeden z nich nie przypadnie wam do gustu, na pewno znajdziecie wasz klimat w innym.