Okładka książki - Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy

Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy

Naleśniki, tarty i musy.

Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z malinami i ricottą.

Śliwki w syropie z lodami
Bezy z kremem kasztanowym
Brzoskwiniowa melba
Mrożona zupa owocowa
Naleśniki z figami i migdałami
Wiśnie w alkoholu

Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę
- zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych owoców i sposobach przygotowywania z nich nie tylko ciast czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.

Informacje dodatkowe o Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy:

Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy - opinie o książce

Białystok-początek wieku
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Białystok-początek wieku

Piękne fotografie zostały zilustrowane słowem Andrzeja Lechowskiego - dyrektora Muzeum Podlaskiego, doskonałego znawcy barwnej historii Białegostoku oraz...

Ex-Myśli pozł. 8"To dopiero jest sukces!"[192]
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Ex-Myśli pozł. 8"To dopiero jest sukces!"[192]

Książeczki są zbiorem myśli, które zachęcają nas do obdarowywania się przyjaźnią, do wyrażania swojej wdzięczność wobec innych ludzi, do odważnego wyznawania...

Opad
Opad