Piękna Zośka. Sztuka zbrodni

Seryjni mordercy, psychopaci i szaleńcy. Prawdziwe potwory są wśród nas!

Tragiczne i smutne historie opisane w tej książce na długo zapadają w pamięć. Szaleństwo morderczyni Very Renchi, zagadka porwań czterech chłopców, śmierć pięknej Zofii Paluchowej czy zabójstwo Catherine Zaks obnażają trudną prawdę o naturze człowieka – jest zdolny zabić w każdych okolicznościach i z każdego powodu.

TRUE MONSTERS to seria opowiadań kryminalnych opartych na faktach. Jej bohaterami są wzbudzający grozę sprawcy zabójstw z całego świata, których motywacje i działania każą zadać pytanie, co sprawia, że człowiek staje się potworem.

Paulina Stępień – autorka powieści „Tartak Leśna Osada”. Ukończyła specjalności kryminologia i kryminalistyka. Interesują ją zamknięte społeczności i ich patologie, do których odnosi się w swojej twórczości. O seryjnych mordercach może opowiadać tak długo, jak o swoich ulubionych horrorach – w nieskończoność.

Informacje dodatkowe o Piękna Zośka. Sztuka zbrodni:

Piękna Zośka. Sztuka zbrodni - opinie o książce

Tartak Leśna Osada
Paulina Stępień0
Okładka ksiązki - Tartak Leśna Osada

W Leśnej Osadzie dobrze jest żyć, a jeszcze lepiej umierać Koniec XIX wieku. Tytułowa wioska doświadcza skutków dziwacznej zarazy. Jej mieszkańcy żyją...

Szkielet
Opera na trzy śmierci
Zbój
Joanna Jagiełło
Zbój
Ulica Pazurkowa. Zaklinacz kotów
Aleksandra Struska-Musiał ;
Ulica Pazurkowa. Zaklinacz kotów
Sekrety Białej. Leśniczówka
Agnieszka Panasiuk